Groenewegen 10e in derde etappe Tour de France

Groenewegen 10e in derde etappe Tour de France

Dylan Groenewegen is in de massasprint van de derde rit in de Tour de France als tiende geëindigd. Het lukte de sprinter van Team LottoNL-Jumbo in de laatste kilometer niet om het wiel van zijn ploeggenoten te hervinden. Mark Cavendish (Team Dimension Data) boekte zijn tweede etappezege.

 

Voorafgaand aan de derde etappe van de Tour de France gaf Dylan Groenewegen aan dat het belangrijk was dat hij en zijn teamgenoten bij elkaar bleven in de laatste kilometers. Dat leek lange tijd te lukken, maar in de laatste kilometer lukte het de Nederlands kampioen toch niet om vanuit het wiel van Robert Wagner aan de sprint te beginnen. “Ik raakte de mannen even kwijt”, analyseerde Groenewegen. “Timo Roosen viel bijna, toen remde iedereen, behalve ik. Ik ging er via de rechterkant langs en raakte ons treintje kwijt. Daarna wilde ik weer aanhaken, maar werd ik klem gezet door Alexander Kristoff (Team Katusha).”

 

Verbetering

Meer dan een tiende plaats zat er vervolgens niet meer in. “Ik sta er wel tussen, maar van een 10e plaats word ik niet heel gelukkig”, vervolgde Groenewegen. “Er zit in ieder geval verbetering en als ploeg hebben we het goed gedaan. Aan het einde heb je dan ook een beetje geluk nodig. We hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat we het niet kunnen. Dat willen we deze Tour de France graag nog laten zien.”

 

Die overtuiging had Robert Wagner na afloop ook. “Het ging eigenlijk heel goed”, gaf de Duitser aan. “We kwamen op het juiste moment, Timo Roosen deed een hele sterke aflossing en toen we net voor het ingaan van de laatste kilometer weer voorbij Dylan reden, ging ik ervan uit dat hij weer in mijn wiel zat. Dat was helaas niet zo. We rijden hier met zoveel sprinttreinen naast elkaar met 70 kilometer per uur op de finish af. Je moet overal op letten en dat is met die snelheid heel moeilijk. Je hoort niets meer en zit vol adrenaline. Dan heb je heel veel geluk nodig en ik ben ervan overtuigd dat het nog een keer mee gaat zitten voor Dylan.”

 

Manoeuvre

“Ik heb vandaag veel goede dingen gezien”, vulde ploegleider Merijn Zeeman aan. “Er gebeuren altijd dingen in de sprint, maar ik denk dat de ploeg het prima gedaan heeft. Iedereen heeft zijn taak uitgevoerd. Er is één cruciaal moment waarop Timo een manoeuvre moet maken en Dylan het wiel verliest. Op het moment dat Sep Vanmarcke en Robert hem weer op willen pikken, ontstaat er een gevecht tussen Dylan en Kristoff waar hij niet goed uitkomt. Dat is ontzettend jammer, want Dylan reed een sterke sprint, maar kwam van te ver.”

Gerelateerde updates