Groenewegen derde in Nokere Koerse

Dylan Groenewegen is woensdag naar de derde plaats in Nokere Koerse gesprint. De snelle man van Team LottoNL-Jumbo moest in de eindsprint op Nokere Berg van heel ver komen, waardoor winst te hoog gegrepen was. Timothy Dupont (Veranda’s Willems) won de wedstrijd.

 

Team LottoNL-Jumbo moest in de slotfase van Nokere Koerse het heft in handen nemen. Om sprinter Dylan Groenewegen in stelling te kunnen brengen, zette de Nederlandse ploeg al vroeg renners in om het peloton te controleren.

“We startten al met zeven renners en nadat we de controle moesten nemen, hadden we aan het einde te weinig mannen over voor de sprintvoorbereiding”, zei Groenewegen na afloop. Hij was in de laatste kilometers van de wedstrijd alleen komen te zitten, waardoor hij de sprint zelf moest doen. “Ik kwam uiteindelijk vanaf de 40e positie en dat was te ver om te winnen. Dat was mijn eigen schuld. Deze aankomst ligt me vervolgens ook niet super goed. Ik heb liever een sprint op hoge snelheid. Deze derde plaats was in deze sprint het hoogst haalbare, maar ik had willen winnen.”

 

Controle

“We hadden met Dylan de topfavoriet in huis”, vulde ploegleider Merijn Zeeman aan. “Ik vind dat we daar als ploeg goed mee om zijn gegaan. Er stond veel wind en er was voortdurend dreiging van waaiers. We hebben controle gehouden om er een sprint van te kunnen maken. Daar heeft de ploeg veel energie in gestoken. We waren fel en scherp.”

 

Belangrijk punt

Uiteindelijk zorgde een foutje van Groenewegen zelf voor het haperende einde. “De bocht naar rechts met nog 2,5 kilometer te gaan, was een belangrijk punt”, gaf Zeeman aan. “Dylan liet er daar iemand tussen waardoor hij het wiel van Robert Wagner verloor. Robert had hem aan het einde af moeten zetten en hij was sterk genoeg om dat te doen. Ze probeerden nog bij elkaar te komen om Dylan terug in positie te brengen, maar dat lukte niet. Vervolgens is het heel knap dat Dylan nog zoveel plaatsen wint door de bochten goed aan te snijden. Het zag er niet naar uit dat hij nog derde zou worden.”

 

Gerelateerde updates