Groenewegen kan goede sprintvoorbereiding in Volta ao Algarve niet afmaken

Groenewegen kan goede sprintvoorbereiding in Volta ao Algarve niet afmaken

Victor Campenaerts is vijfde geworden in de eerste etappe van de Volta ao Algarve. De wielrenner van Team LottoNL-Jumbo zorgde er daarmee voor dat de goede sprintvoorbereiding van zijn ploeg enigszins werd afgemaakt, nadat Dylan Groenewegen zijn kansen in de laatste rotonde zag vervliegen. Marcel Kittel (Etixx - Quick Step) won de openingsrit.

 

De eerste etappe van de Volta ao Algarve was een klassieker in de Portugese etappekoers. De aankomst in Albufeira is een terugkerende en dus wist Team LottoNL-Jumbo dat het de kans kreeg om een sprint voor te bereiden. “We reden voor Dylan Groenewegen”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “We hebben als team een goede finale gereden en hem in een goede positie gebracht. Op de laatste rotonde viel er echter een renner van Etixx - Quick Step, waar Tom Leezer en Dylan net achter zaten. Ze vielen zelf gelukkig niet, maar door de manoeuvre die ze moesten maken, waren Dylan’s kansen in de sprint verkeken.”

 

“We hadden afgesproken dat wij zo ver mogelijk vooraan door de laatste bocht heen zouden gaan”, vulde Groenewegen aan. “Tom en ik zaten op de 6e en 7e plaats, dus dat kon eigenlijk niet beter. Op dat moment schoof de renner voor ons onderuit, waardoor we onze positie alsnog verloren. Ik voelde me erg goed, dus dan is het jammer dat je niet aan sprinten toe komt.”

 

Op het moment dat de sprint van Groenewegen in de soep liep, had Victor Campenaerts zijn werk eigenlijk al gedaan. De chaos op de rotonde bracht hem echter in een dusdanig goede positie dat hij alsnog voor zijn eigen kans kon gaan en vijfde werd. “Zijn uitslag is een pleister op de wond”, gaf Zeeman aan. “Ik vond dat de sprintvoorbereiding vandaag echt behoorlijk was, dus dan is het jammer dat we die niet hebben kunnen benutten. De ploeg is er vandaag helemaal voor gegaan. Ook Sep Vanmarcke en Robert Gesink willen zich graag inzetten voor de sprinttrein en dat is mooi om te zien.”

 

Donderdag staat er een pittige bergetappe op het programma van de Volta ao Algarve. “We zijn hier niet voor een klassement”, zei Zeeman duidelijk. “Robert zit vanwege de Olympische Spelen nog helemaal aan het begin van zijn opbouw. Primoz en hij gaan morgen op hun limiet rijden. Waar zij op dit moment staan, is gissen. We zullen morgen zien hoe zij ervoor staan.”

Gerelateerde updates