Groenewegen komt banddikte tekort voor tweede etappezege in Tour de Yorkshire

Groenewegen komt banddikte tekort voor tweede etappezege in Tour de Yorkshire

Dylan Groenewegen is tweede geworden in de tweede etappe van de Tour de Yorkshire. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo kwam in de blauwe leiderstrui een banddikte tekort om Danny van Poppel (Team Sky) te kloppen. Groenwegen behoudt de leiding in het klassement.

 

Dylan Groenewegen en zijn ploeggenoten waren tijdens de tweede rit in de Tour de Yorkshire voortdurend voorin te zien. Team LottoNL-Jumbo was van start gegaan zonder Tom Leezer, maar was desalniettemin bij machte om de koers te controleren en Groenewegen opnieuw op de juiste plaats af te zetten voor de eindsprint. “We hebben de etappe strak in handen gehad en wilden aan het einde in de laatste kilometer de kop pakken”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Dat lukte wederom en dat was een indrukwekkende prestatie van het team. Dylan aarzelde uiteindelijk een klein moment in de sprint en toen pakte Danny van Poppel een voorsprong.”

 

Bidons en repen

“Ik zag de finish niet goed”, verklaarde Groenewegen. “Ik dacht dat de streep iets verder lag. Daardoor twijfelde ik een seconde en konden de anderen een fietslengte voorsprong op me pakken. Op snelheid was ik vandaag weer de sterkste. De ploeg heeft hard op kop gereden voor me en weer een hele goede lead-out afgeleverd. Dat maakt het extra jammer dat ik vandaag niet heb gewonnen, maar daar leer ik van. Morgen gaan we ons best doen voor Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Ik zal ze dan bidons en repen brengen. Na deze twee dagen is het nu aan mij om iets voor ze terug te doen.”

 

Overtuigend

De teamgedachte van Groenewegen is tekenend voor de manier waarop Team LottoNL-Jumbo de eerste twee etappes heeft aangepakt. “De mannen zijn echt aan het groeien in dit werk”, gaf Zeeman aan. “Daar besteden we ook veel aandacht aan en iedereen raakt steeds meer op elkaar ingewerkt. Timo Roosen heeft de afwezigheid van Tom Leezer vandaag zonder problemen opgevuld. Ik heb genoten van een overtuigende ploeg.”

Gerelateerde updates