Groenewegen ondanks val naar 9e plaats

LottoNL-Jumbo renner Dylan Groenewegen is als 9e geëindigd in de laatste etappe van de Amgen Tour of California. De etappe naar Sacramento werd in de massasprint gewonnen door Mark Cavendish (Dimension Data). De Fransman Julian Alaphilippe (Etixx - Quick Step) wint het algemeen klassement. Georg Bennett wordt 7e. 

 

De 138-kilometerlange slotrit van Sacramento naar Sacramento begon slecht voor LottoNL-Jumbo. Het team had de afgelopen dagen naar deze rit toegewerkt om de kaart Groenewegen te spelen maar de sprinter van LottoNL-Jumbo kwam na 20 kilometer hard ten val, dat gooide roet in het eten.

 

Val

“Dylan is vandaag hard gevallen”, vertelde Frans Maassen. “Hij was duizelig en heeft schaafwonden op zijn rug en heupen. Ook zijn elleboog was opgezwollen. Hij kon daardoor niet sprinten als gehoopt. Erg spijtig dat hij zich niet op niveau kon meten omdat hij gewond was.”

 

Groenewegen sprintte toch nog mee een eindigde als 9e. Het hoofddoel van Team LottoNL-Jumbo was om een etappe te winnen in California. Dat is niet gelukt maar toch ziet de ploegleider enkele sterke prestaties in de volgens de organisatie zwaarste editie van de Ronde van California ooit. 

 

Ontwikkeling

“We kwamen hier om een rit te winnen en dat is niet gelukt”, vervolgde Maassen. “Toch vind ik dat we goede dingen hebben laten zien. De 3e plaats van George Bennett in de koninginnenrit was sterk, net als de 3e plaats van Dylan in de openingsrit. Gisteren sprintte Teunissen naar een 4e plaats en de jonge Alexey Vermeulen reed een goede tijdrit en ontwikkelt zich verder. Daarboven op komt dat Bennett 7e wordt in het klassement.” 

 

Uiteraard volgde het team in de Verenigde Staten de prestaties van Steven Kruijswijk in de Giro d’Italia op de voet. 

 

Moraal

“We hebben hier genoten van de prestaties van Stevie”, gaf Maassen aan. “Het gaf ons moraal en we hebben hier zoveel mogelijk alles gevolgd op livestreams en twitter. Veel collega’s hebben ons aangesproken en gecomplimenteerd met het schitterend rijden van de ploeg. Puur genieten is het, hoe het ook mag aflopen.”


 

Gerelateerde updates