Groenewegen tweede in Handzame Classic

Groenewegen tweede in Handzame Classic

Dylan Groenewegen is tweede geworden in de Belgische eendaagse wedstrijd Handzame Classic. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd vooraan afgezet door Robert Wagner, maar zag dat Erik Baška (Tinkoff) hem nog passeerde.

 

“We wilden de sprint vandaag goed voorbereiden”, zei Dylan Groenewegen na zijn tweede plaats in Handzame Classic. “Ik kreeg echter een lekke band met nog 13 kilometer te gaan. Daardoor moesten we al twee man opbranden om op tijd terug van voren te zijn. We kwamen hen daarna tekort in de finale.” In de laatste kilometer van de wedstrijd zat Groenewegen echter wel helemaal vooraan met ploeggenoot Robert Wagner. “Robert heeft daar een hele goede kopbeurt gedaan. Ik moest vervolgens 300 meter voor de finish aangaan. Dat was uiteindelijk te vroeg, we hadden ook tegenwind in de sprint. Baška was helaas ook een stuk sneller dan ik.”

 

Lekke band

Merijn Zeeman kon zijn ploeg na afloop dan ook niets verwijten. “De koers was ongecontroleerd”, gaf de ploegleider aan. “We hebben daarom heel hard moeten werken om het een sprint te laten worden. Dat is ook gelukt. Ook de lead-out liep eigenlijk goed. Toen Dylan lek reed, heeft Bram Tankink zijn wiel aan hem afgestaan, waardoor Bram geen rol meer kon spelen in de sprintvoorbereiding. In de laatste drie kilometer reed Twan Castelijns ook lek en hadden we nog een man minder. Victor Campenaerts en Maarten Wynants hebben het vervolgens heel goed opgepakt en Robert deed uiteindelijk het maximale om ervoor te zorgen dat Dylan niet ingesloten raakte.”

 

Compliment

Het moment waarop Groenewegen de sprint aanging, was volgens Zeeman ook het juiste. “Dit was de enige manier om de koers te winnen. Als hij langer wacht, komt er een golf over hem heen en is hij kansloos. Natuurlijk balen we ervan dat we niet gewonnen hebben, maar iedereen is bezig met het ontwikkelen van de sprinttrein. We moeten ons nog steeds verbeteren, maar ik vind dat de ploeg vandaag een compliment verdient.”

Gerelateerde updates