Groenewegen wint eerste etappe Tour de Yorkshire

Groenewegen wint eerste etappe Tour de Yorkshire

Dylan Groenewegen heeft het voorbereidende werk van zijn teamgenoten in de eerste etappe van de Tour de Yorkshire bekroond met een overwinning. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo begon de massasprint in Settle in de juiste positie en bleef Caleb Ewan (Orica - GreenEDGE) en Nikias Arndt (Team Giant - Alpecin) overtuigend voor.

 

“Het is heel knap hoe de mannen het vandaag hebben aangepakt”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Ik kan niet anders zeggen dan dat deze overwinning een hele mooie teamprestatie was. We pakten de kop in het peloton met nog twee kilometer te gaan. Dat was een belangrijk punt in de rit. De laatste honderden meters liepen licht bergaf en waren bochtig. Dylan Groenewegen werd perfect afgezet en maakte het af met een sterke sprint.”

 

Compliment

Ook Groenewegen gaf zijn ploeggenoten na afloop een groot compliment. “Iedereen heeft zijn taak meer dan vervuld”, zei hij. “Ik ben geen moment in het gedrang gekomen. Dit was een lead-out zoals het moet zijn. Toen ik aanging, wist ik eigenlijk al dat ik zou gaan winnen. Ik zag dat Ewan in mijn wil zat, maar hij is er nooit naast gekomen. Ik heb een goed voorjaar gehad en nu heb ik een korte rustperiode achter de rug. Ik heb de afgelopen weken goed getraind en het is heerlijk om mijn nieuwe periode meteen met een overwinning te beginnen.”

 

Zeeman ziet dat de sprintvoorbereiding van Team LottoNL-Jumbo zich ontwikkelt. “We reden vandaag als een sterk blok”, concludeerde hij. “Iedereen droeg zijn steentje bij. Morgen gaan we er weer voor. De tweede etappe is op papier de makkelijkste, maar het wordt slecht weer. Daarbij mogen we eerst even van deze overwinning genieten.”

Gerelateerde updates