Groenewegen zevende in zesde etappe Tour de France

Groenewegen zevende in zesde etappe Tour de France

Dylan Groenewegen is zevende geworden in de zesde etappe van de Tour de France. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo werd in de laatste kilometers van de rit goed van voren gehouden door zijn ploeggenoten, maar kwam uiteindelijk te vroeg vooraan. Mark Cavendish (Team Dimension Data) won de massasprint. 

 

In de laatste acht kilometer van de zesde etappe van de Tour de France was het geel, zwart en wit van Team LottoNL-Jumbo nadrukkelijk zichtbaar vooraan het peloton. Paul Martens en Maarten Wynants wisselden elkaar af op kop van het treintje en hielden Robert Wagner en Dylan Groenewegen uit de wind. Sep Vanmarcke en Timo Roosen ontbraken echter en dat zorgde ervoor dat de mannen uiteindelijk te vroeg op kop kwamen. “We hadden daar niet genoeg man voor”, zei Dylan Groenewegen. “Daardoor moest ik een ander plan kiezen en zelf op zoek gaan naar een ander wiel. Toen raakte ik ingesloten. Ik ben dan ook helemaal niet blij met deze zevende plaats. Mijn sprint is gewoon goed, maar we kwamen te vroeg op kop. Ik weet dat we hier zijn om te leren, maar er zit veel meer in dan dit. Dat is frustrerend.”

 

Communiceren

“Sommige dingen gingen vandaag heel goed”, vulde ploegleider Merijn Zeeman aan. “We wilden alleen heel graag aan een echte lead-out toe komen en daar hadden we Sep Vanmarcke en Timo Roosen voor nodig. Zij zijn in het gevecht het wiel van Dylan verloren. Ze hebben als leeuwen gevochten, maar kwamen er niet doorheen. Paul, Maarten en Robert hebben goed werk gedaan om Dylan van voren te houden, maar Robert dacht dat Sep en Timo nog in zijn wiel zaten. Van communiceren is op zo’n moment geen spraken meer. Wat hij deed, was hoe dan ook goed, want in die fase komen de renners er links en rechts langs.”

 

Met nog 1,5 kilometer te gaan kwam Wagner namelijk op kop van het peloton. Hij joeg het tempo omhoog in de veronderstelling dat Vanmarcke en Roosen het daarna van hem over zouden nemen. “We zaten heel de tijd goed gegroepeerd voorin”, legde de Duitser uit. “Paul en Maarten hadden ons uitstekend uit de wind gehouden. Dylan heeft in de laatste kilometers nog naar me geschreeuwd, maar dat heb ik niet gehoord. Je zit in een tunnel tijdens de voorbereiding op zo’n sprint. Dat is vandaag het probleem geweest. We weten wat we moeten doen, maar de uitvoering is nog niet optimaal.”

Gerelateerde updates