Grote valpartij verpest Omloop Het Nieuwsblad voor Team LottoNL-Jumbo

Grote valpartij verpest Omloop Het Nieuwsblad voor Team LottoNL-Jumbo

Team LottoNL-Jumbo heeft in de Omloop Het Nieuwsblad te maken gehad met veel pech. Lars Boom was betrokken bij een grote valpartij terwijl Groenewegen even daarvoor van fiets moest wisselen. Greg van Avermaet wint en Timo Roosen kwam als achttiende over de streep.


“Tom Leezer en ik zaten goed voorin het peloton. Je verwacht niet dat je op plek tien onderuit gaat”, aldus een balende Lars Boom. “Het ging goed tot aan de Donderij, Leezer had mij perfect van voren afgezet. Ik had geen trap teveel gedaan en was klaar voor de Taaienberg.” Op de Donderij was een grote valpartij waarbij zo’n vijftig renners op de grond lagen. Het peloton brak in stukken en de groep met de latere winnaar was vertrokken.


Lars Boom lag onderop en moest wachten op een nieuwe fiets. “Mijn fiets was kapot en het duurde een tijd voordat ik verder kon. Toen waren de rest van de renners al weg. Lichamelijk valt de schade mee. Een beetje last van mijn heup en schouder, maar geen grote problemen. Het is vooral niet fijn dat ik geen finale kon rijden, ik voel me goed, dus op naar morgen.”


Groenewegen


Ook de andere kopman, Dylan Groenewegen, kreeg te maken met pech. Net voor de Kruisberg ging zijn derailleur kapot en moest hij van fiets wisselen. Ploegleider Nico Verhoeven duwde Groenewegen weer op gang. “Dylan kwam boven op de Kruisberg terug en dan zit je gewoon te ver van achter. Het is een wonder dat hij nog zo ver komt. Hij heeft zich goed teruggeknokt en hij haalt een goed niveau. Dat is een mooi vooruitzicht voor morgen. Dan moet hij daar maar revanche nemen.”


Volgens Verhoeven was op de Donderij de koers gedaan voor Team LottoNL-Jumbo. “De grote valpartij waar Leezer en Boom bij betrokken waren betekende einde koers voor hen. Het duurde lang voordat Boom opnieuw op de fiets zat en dan is het snel voorbij.”


Roosen


Timo Roosen ontsnapte aan de valpartij en kwam nog even van voren. “Dan heb je meteen alle hoop op Timo. Hij was net niet goed genoeg om met de besten mee te kunnen, maar hij heeft wel laten zien dat hij op termijn bij de top kan horen.”


Op naar morgen, dan staat Kuurne-Brussel-Kuurne op het programma. “Er zijn veel ploegen die vandaag pech hebben gehad. Vandaag hebben Boom en Groenewegen het niet kunnen laten zien. Snel vergeten en op naar de volgende koers.”


De selectie voor Kuurne-Brussel-Kuurne is als volgt:


Lars Boom

Dylan Groenewegen

Robert Wagner

Amund Grøndahl Jansen

Bram Tankink

Maarten Wynants

Jos van Emden

Twan Castelijns

Gerelateerde updates