Hofland dichtbij winst in 2e etappe Ronde van Denemarken

Hofland dichtbij winst in 2e etappe Ronde van Denemarken

Moreno Hofland is tweede geworden in de tweede etappe van de Ronde van Denemarken. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo moest in Sønderborg vroeg aan zijn sprint beginnen, hield Daniële Bennati (Tinkoff) van zich af, maar zag Magnus Cort Nielsen (Team Postnord Danmark) net voor de streep passeren.

 

“Je hebt niet altijd invloed op wie er als eerste over de streep komt”, zei ploegleider Jan Boven. In een spannende finale waarin Lars Boom (Astana) en Michael Valgren (Tinkoff) nog probeerden een sprint te ontlopen, was Moreno Hofland genoodzaakt om vroeg aan zijn sprint te beginnen om te voorkomen dat Valgren vooruit zou blijven. “Hij had geen keuze. Het was alle hens aan dek en dat heeft hij erg goed gedaan. Het was alleen nog net iets te lang voor het perfecte resultaat.”

 

Teamprestatie

Hofland’s tweede plaats was volgens Boven een teamprestatie. “Het is mooi om te zien dat de mannen als een blok samen reden en er vol voor zijn gegaan”, vervolgde de ploegleider. “Mike Teunissen en Dennis van Winden hebben lange tijd het tempo van het peloton bepaald. Daarna hield Jos van Emden het onder controle en in de finale deed Tom Leezer een ijzersterke aflossing en hield Tom Van Asbroeck het tempo vast voor Moreno.”

 

“Toch moest ik net iets te vroeg beginnen met mijn sprint”, gaf Hofland aan. “Het liep ook een beetje omhoog, dus dan gaat het wat minder hard. Ik heb een goede sprint gereden, zag dat Bennati in mijn wiel zat, maar het lukt hem niet om mij te passeren. Dat zat dus goed, maar toen kwam Cort Nielsen er dus nog overheen. Ik kan hier niet teleurgesteld over zijn, want we hebben alles eruit gehaald wat erin zat. We hebben met de ploeg echt een goede finale gereden.”

Gerelateerde updates