Hofland komt niet aan sprinten toe in lastige 1e etappe in Oman

Hofland komt niet aan sprinten toe in lastige 1e etappe in Oman

Moreno Hofland is er niet in geslaagd de twee lastige klimmetjes in de finale van de eerste rit in de Tour of Oman te overleven. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo ontplofte op het laatste obstakel en zag zijn kansen op een goede uitslag vervliegen. Bob Jungels (Etixx - Quick Step) won de etappe.

 

Ondanks de lastige finale van de eerste rit van de Tour of Oman, zag Team LottoNL-Jumbo dinsdag 16 februari als één van de drie kansen voor Moreno Hofland om in de eindsprint voor de etappezege te gaan. “Het was ons doel om met Moreno over die twee bergjes in de finale heen te komen”, gaf ploegleider Jan Boven na afloop aan. “Als het bovenop de eerste beklimming even stil was gevallen, hadden we daar een kans op, maar dat gebeurde vandaag helaas niet. Moreno ontplofte vervolgens op de tweede beklimming.” 

 

Team LottoNL-Jumbo had daarna niemand in de eerste groep. Mike Teunissen en George Bennett eindigden op 40 seconden van winnaar Bob Jungels. “Mike Teunissen en Moreno zaten nog samen toen Moreno er doorheen zakte”, zei Boven. “Op dat moment kon Mike doorrijden. George heeft een vrije rol en kan sowieso zijn eigen plan trekken. Mike heeft vandaag heel sterk gereden. We weten dat hij bijzondere dingen kan doen.”

 

Aan de slag

Teunissen besefte na afloop bovendien dat hij zich in dit soort wedstrijden kan profileren. “Ik ben redelijke snel, maar geen echte massasprinter”, legde hij uit. “Dan moet je het hebben van wedstrijden zoals vandaag. Het was een lastige etappe, maar dit is wel het terrein waarop ik me wil gaan toeleggen. Vandaag zat ik samen met George net achter de eerste groep en zijn we doorgereden in een poging om terug te komen bij de kopgroep. Dat lukte helaas niet. Hier kan ik mee aan de slag gaan, want over een tijdje wil ik in dit soort wedstrijden om de prijzen strijden.”

 

De tweede etappe van de Tour of Oman biedt Moreno Hofland nog minder kansen op de ritzege. “We finishen morgen bovenop een pittige slotklim”, zei Boven. “Die beklimming hebben we nog niet eerder gehad in de Tour of Oman. Het is in ieder geval te zwaar voor Moreno en waarschijnlijk ook te explosief voor George, maar hij moet gewoon proberen zo lang mogelijk te volgen.”

Gerelateerde updates