Hofland tweede in slotrit Denemarken

LottoNL-Jumbo renner Moreno Hofland is als tweede geëindigd in de slotrit van de PostNord Danmark Rundt. De 175-kilometerlange etappe werd gewonnen door Phil Bauhaus van team Bora-Argon 18, het eindklassement door Michael Valgren van Team Tinkoff. 

 

De 175-kilometerlange vlakke etappe kende een super snel begin met veel demarrages. Uiteindelijk ontsnapte Tom Leezer en vormde zich een sterke kopgroep van 7 waaronder ook de Nederlanders Lars Boom (Team Astana) en Brian van Goethem (Team Roompot). Het zevental kreeg maximaal anderhalve minuut voorsprong waardoor de kans op een massasprint constant boven het peloton hing. Met Tom Leezer in de kopgroep verliep de rit volgens plan voor Team LottoNL-Jumbo.

Volgens plan

“We zatten twee keer heel goed mee in de ontsnapping met Tom. Zo konden we 6 renners sparen voor de finale want we speelden vandaag de kaart Hofland”, vertelde ploegleider Jan Boven na de finish. “De koers verliep zoals we hadden gedacht. Met nog twee plaatselijke rondes hebben we het heft in handen genomen en de sprinttrein op kop gezet. Alles verliep goed tot in de laatste bocht. Daardoor komt Moreno net iets te vroeg op kop en kan Bauhaus uit het wiel komen van Moreno.”

 

Timing
De sprinttrein van LottoNL-Jumbo greep ook de laatste twee overgebleven vluchters van de dag, Lars Boom (Team Astana) en Alessandro Tonelli (Bardiani - Valvole) in de kraag en reed in een ruk naar de laatste bocht voor de finish.

 

“Jammer dat ik niet win! Alles liep lekker tot de laatste bocht”, vertelde Moreno Hofland. “Dennis ging vol aan maar Tom Van Asbroeck dacht dat hij stil viel en ging net iets te vroeg over hem heen. Daardoor kwam ook ik iets te vroeg op kop. Bauhaus kon de snelheid meenemen en uit mijn achterwiel sprinten. Ik kon hem nog even opvangen maar hij bleek toch net iets sneller. Ik ben wel tevreden over de sprinttrein, het enige waar we nog aan moeten werken is de timing. Dat belangrijke laatste stuk moet beter want we reden wel een goede koers vandaag.”

 

Gerelateerde updates