Hofland zevende na alerte etappe in Giro

Team LottoNL-Jumbo heeft er tijdens de dertiende etappe van de Giro d’Italia alles aan gedaan om Moreno Hofland zo goed mogelijk af te zetten voor de massasprint. De Nederlander werd daarin zevende, Sacha Modolo (Lampre – Merida) won.

In de vlakke dertiende rit van de Giro voerde de regen wederom de boventoon in het noorden van Italië. De mannen van Team LottoNL-Jumbo speelden daarop in door het grootste gedeelte van de dag gegroepeerd van voren te rijden.

“De mannen waren waar ze moesten zijn”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop.
De ploeg haalde daar voordeel uit op het moment dat er 3,2 kilometer voor de streep een valpartij ontstond. “We kwamen daar eigenlijk allemaal goed door”, vervolgde Maassen. “Alleen Rick Flens is gevallen. Hij kreeg daarbij een kettingblad in zijn buik, waar hij flink last van heeft. Maar het is een bikkel en ik heb er goede hoop op dat hij morgen gewoon kan starten.”


Klein foutje
Moreno Hofland werd door de chaos niet gehinderd en kon gewoon doorgaan met het voorbereiden van zijn sprint. “Hij zat goed gepositioneerd”, vond Maassen. “Ik denk alleen dat hij één klein foutje maakte in de laatste bocht. Daar liet hij zich even vastzetten. Als hij daar had doorgeduwd, had hij bij de eerste vier kunnen eindigen.”

Hofland zelf was het eens met zijn ploegleider. “Ik probeerde in een rotonde op te schuiven. Dat had ik iets eerder moeten doen. Nu werd de deur dichtgehouden en ontstond er een gat met de eerste vijf. Dat is jammer, want er had meer in gezeten.”

Goed voorbereid
Zaterdag staat de enige individuele tijdrit van de Giro op het programma en daar heeft Team LottoNL-Jumbo zich goed op voorbereid. “Mathieu Heijboer is er een maand geleden gaan kijken”, zei Maassen. “We hebben alles op beeld en de beschrijvingen erbij. Het is even wachten hoe Rick herstelt van zijn valpartij, maar hij en Martijn Keizer kunnen een goede tijdrit rijden.”

Gerelateerde updates