Jonge renners Team LottoNL-Jumbo knokken zich door zware 5e rit Dauphiné

Jonge renners Team LottoNL-Jumbo knokken zich door zware 5e rit Dauphiné

De jonge renners van Team LottoNL-Jumbo hebben de vijfde etappe van het Criterium du Dauphiné overleefd. Alexey Vermeulen (21) zat in de beginfase van de rit nog even in een kopgroep, maar die werd snel teruggepakt. George Bennett werd 26e, Chris Froome (Team Sky) won de rit en pakte de gele trui.

 

“George Bennett heeft het goed gedaan, vandaag”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Hij bleef lang in de groep met topfavorieten, maar moest ze vlak voor de top toch laten gaan. Als je ziet tussen welke renners hij finisht en hoe hoog het niveau hier ligt, vind ik dat hij sterk rijdt. Het is mooi voor hem dat hij op deze manier kan koersen en Martijn Keizer en Victor Campenaerts hebben hem daarbij ondersteund, vandaag.”

 

Tijdslimiet

Zeeman was na afloop ook tevreden over de manier waarop de jonge renners uit zijn ploeg zich door de etappe heen hebben geknokt. “Alexey zat even bij een kopgroep, maar er was nauwelijks ruimte om vooruit te blijven door het strakke tempo dat Tinkoff reed”, vervolgde de ploegleider. “Dennis van Winden en Mike Teunissen hebben moeten vechten om binnen de tijdslimiet te blijven en dat is ze gelukt.”

 

Zaterdag krijgen de renners in het Criterium du Dauphiné wederom een loodzware etappe voorgeschoteld. “De start is al meteen zwaar, met een beklimming van de 1e categorie,” gaf Zeeman aan. “Ik verwacht dat het dan meteen ontploft. Halverwege de rit, krijgen we bovendien de Col de la Madeleine. George krijgt weer de kans om ervoor te gaan.”

Gerelateerde updates