Keizer 8e in tijdrit Ronde van Denemarken

Keizer 8e in tijdrit Ronde van Denemarken

Martijn Keizer is 8e geworden in de vierde etappe van de Ronde van Denemarken. In de tijdrit gaf de renner van Team LottoNL-Jumbo 29 seconden toe op ritwinnaar Mads Würtz Schmidt. Jos van Emden begon ziek aan zijn race tegen de klok, moest halverwege braken en werd 20e.

 

“We hadden ingeschat dat we betere resultaten zouden boeken dan dit”, zei ploegleider Jan Boven. “Jos van Emden was gisteravond al wat ziekjes en is vanochtend slecht opgestaan. Tijdens de warming-up ging het nog best goed en hij begon ook prima aan zijn race, maar na ongeveer zes kilometer moest hij braken. Daarna was duidelijk de focus weg.”

 

“Martijn Keizer was goed, maar niet super”, vervolgde Boven. “Dat kan gebeuren na een hoogtestage. Hij is op trainingskamp gegaan met een ander doel. Hij wil goed zijn in de Vuelta, dus dit is vooral een kwestie van keuzes maken.”

 

Niet tevreden

Toch was Keizer na afloop teleurgesteld. “Ik had meer gewild dan deze 8e plaats”, gaf hij aan. “Ik was gisteren ook niet super goed, dus dit lag wel een beetje in de lijn der verwachting. Het is niet slecht, maar ik ben zeker niet tevreden. Dat ik me aan het voorbereiden ben op de Vuelta, was niet ideaal voor deze wedstrijd, maar ik had gedacht dat ik dichter bij het podium zou komen.”

Gerelateerde updates