Keizer valt aan, Van Winden 11e in koninginnenrit Ronde van Denemarken

Keizer valt aan, Van Winden 11e in koninginnenrit Ronde van Denemarken

Dennis van Winden is 11e geworden in de derde etappe van de Ronde van Denemarken. Van Winden was de enige renner van Team LottoNL-Jumbo die zich vooraan wist te handhaven. Martijn Keizer en Tom Van Asbroeck vielen in de finale aan, maar kregen weinig ruimte. Michael Valgren (Tinkoff) won de rit en greep de leiding in het algemeen klassement.

 

“We hadden dit koersverloop wel verwacht”, zei ploegleider Jan Boven. “Het was een redelijk zware etappe en we wisten niet precies hoe goed we hierop uit de voeten zouden kunnen. De aanval van Martijn Keizer heeft de koers helaas niet beïnvloed. Soms moet je wat durven om er een mooie wedstrijd van te maken. We hebben met z’n allen geprobeerd om het maximale eruit te halen, maar uiteindelijk is alleen Dennis van Winden erin geslaagd om zich vooraan te handhaven.”

 

Gemotiveerd

Martijn Keizer koos de aanval met nog 30 kilometer te gaan. Hij kreeg in eerste instantie twee mannen mee en later sloot ook Tom Van Asbroeck aan. “Ik probeerde de sterkste mannen voor te zijn”, gaf Keizer aan. “Ik had naar deze etappe uitgekeken, dus eigenlijk was het niet slim dat ik aanviel, maar ik zag gewoon ineens een kans om dat te doen. Morgen is de tijdrit en dat is er één die me goed ligt. Daar ben ik na vandaag extra gemotiveerd voor.”

Gerelateerde updates