Keizer vindt bevestiging in tijdrit Ronde van Romandië

Keizer vindt bevestiging in tijdrit Ronde van Romandië

Martijn Keizer is 22e geworden in de derde etappe van de Ronde van Romandië. In de individuele tijdrit met daarin een pittige beklimming, gaf hij slechts 44 seconden toe op winnaar Thibaut Pinot (FDJ). Wilco Kelderman werd 31e.

 

“We hadden betere resultaten willen behalen dan is gebeurd”, gaf ploegleider Frans Maassen aan. “Wilco Kelderman kon bergop niet het verschil maken dat hij normaal gesproken wel kan. Als hij een super dag had gehad, had hij nog wat kunnen opschuiven in het algemeen klassement, maar dat is niet gelukt. Steven Lammertink heeft het daarentegen goed gedaan. Hij reed sterk op de vlakke gedeeltes van het parcours en kon bergop stabiliseren. Dat gold ook voor Martijn Keizer.”

 

Graadmeter

Keizer was uiteindelijk de snelste man van Team LottoNL-Jumbo en hij was na afloop ook tevreden over zijn prestatie. “Ik wist van tevoren dat het lastig zou zijn”, zei hij. “Er zat een echte klim in de tijdrit. Die ben ik gewoon voluit opgereden en dit is het resultaat. Eigenlijk heb je niets aan een 22e plaats, maar dit is voor mij toch een bevestiging. Ik heb goed getraind en werk naar de Giro d’Italia toe. Een tijdrit is de eerlijkste graadmeter die je kunt krijgen en dit geeft mij een positief gevoel.”

 

Zaterdag staat de koninginnenrit van de Ronde van Romandië op het programma. “Het zwaartepunt ligt op de laatste twee beklimmingen”, zei Maassen. “Daar zal de controle vanuit het peloton dusdanig zijn dat het geen optie is om Wilco in een vroege ontsnapping mee te laten gaan.”

Gerelateerde updates