Kelderman 10e in de Vuelta al Pais Vasco

Kelderman 10e in de Vuelta al Pais Vasco

Wilco Kelderman is 10e geworden in het algemeen klassement van de Vuelta Ciclista al Pais Vasco. De renner van Team LottoNL-Jumbo eindigde in de afsluitende tijdrit als 30e en dat was genoeg om zijn top-10 plaats te behouden. Alberto Contador (Tinkoff) won de tijdrit en het algemeen klassement.

 

“Het moest uit mijn tenen komen, vandaag”, zei Wilco Kelderman na zijn tijdrit. “Het was een hele zware rit, met een super steile beklimming erin. Ik was niet goed op die beklimming en had toch wat last van mijn valpartij van gisteren. Ik heb er een kapotte knie en wat blauwe plekken aan overgehouden, maar dat doet toch met je lichaam na zo’n zware etappe. Gelukkig heb ik het laatste stuk van de tijdrit goed gereden en mijn plaats in de top-10 veilig gesteld. Dat is het belangrijkste van deze week. Ik heb een mooi niveau laten zien en kan nu weer verder bouwen.”

 

Goed resultaat

Ook ploegleider Addy Engels keek terug op een mooie week. “Het was ons doel om de top-10 te halen”, gaf hij aan. “Het team heeft het goed gedaan en het is mooi om te zien dat we er stonden op de belangrijke moment. Wilco moest vandaag nog heel diep gaan om 10e te worden. Halverwege leek hij het niet te gaan halen, maar het tweede deel van zijn tijdrit was sterk. Hij was in de tweede rit één van de besten, was gisteren in de koninginnenrit degelijk en vandaag iets minder. Het belangrijkste is dat hij een goed resultaat heeft behaald. Robert Gesink was ook goed, deze week, totdat hij een klap van de kou kreeg. Zijn vorm deze week zal hem zelfvertrouwen geven in aanloop naar de heuvelklassiekers.”

Gerelateerde updates