Kelderman 6e in 2e etappe Tour de France

Kelderman 6e in 2e etappe Tour de France

Wilco Kelderman is in Cherbourg naar de zesde plaats gesprint in de tweede etappe van de Tour de France. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo hield zich op de specialistische aankomst goed van voren. Peter Sagan (Tinkoff) won de rit en nam de gele trui over van Mark Cavendish (Team Dimension Data).

 

Kelderman gaf na de eerste etappe al aan dat hij zondag voor zijn kans wilde gaan en bleef dan ook de hele dag gefocust. “Ik ging voor een topklassering, vandaag en het ging goed”, zei hij. “Het was de laatste tien kilometer erg hectisch. Er zaten veel bochten en wegversmallingen in het parcours. Ik zat altijd bij de eerste dertig en had daarmee een goede positie. Ik vond in de finale mijn plaats en kreeg de ruimte om te sprinten. Deze zesde plaats geeft me een goed gevoel.”

 

Even zag het ernaar uit dat de groepssprint helemaal niet voor de etappezege zou gaan, want de ontsnapping hield lang stand. Jasper Stuyven (Trek - Segafredo) strandde uiteindelijk pas met nog 500 meter te gaan. “Ik dacht even dat ze het zouden gaan redden”, vervolgde Wilco Kelderman. “Maar op een gegeven moment werd er heel hard gereden en op de klimmetjes gaat het in het peloton ook erg snel.”

 

Specialisten

“Iedereen die achter die kopgroep zit, baalt er op dat moment van dat hij er niet bij zit”, gaf ploegleider Merijn Zeeman aan. “Op voorhand had de ontsnapping geen enkele kans om vooruit te blijven aangezien er zoveel op het spel stond, vandaag. Wij willen zeker nog een paar dagen de aanval kiezen, maar dan moeten er van te voren wel wat meer kansen liggen. Uiteindelijk redde de kopgroep het vandaag niet en kon Wilco naar de zesde plaats sprinten. Hij heeft het uitstekend gedaan. Dit was een aankomst voor de specialisten en het werd een klassiek gevecht tussen de topfavorieten. Daar stond Wilco vandaag tussen.”

Gerelateerde updates