Kelderman derde in slotrit Ronde van Romandië

Kelderman derde in slotrit Ronde van Romandië

Wilco Kelderman heeft een lange ontsnapping in de laatste etappe van de Ronde van Romandië bekroond met een derde plaats. De kopman van Team LottoNL-Jumbo bleef het peloton nipt voor, maar moest Michael Albasini (Orica - GreenEDGE) en Andrey Amador (Movistar) voor zich dulden. Moreno Hofland werd 5e.

 

“We sluiten de Ronde van Romandië door de etappe van vandaag nog een beetje met een positief gevoel af”, zei ploegleider Frans Maassen. “We wisten dat de kans 50 procent was dat de ontsnapping het zou redden en daar heeft Wilco Kelderman goed op ingespeeld. Hij moest wat geluk hebben, maar sloot uiteindelijk op het juiste moment aan.”

 

Frustrerend

Wilco Kelderman had deze ontsnapping al in zijn hoofd op het moment dat hij het in de rit van zaterdag liet lopen. “Ik dacht hier gisteren al aan, maar het is nooit makkelijk om in de kopgroep te komen”, gaf hij aan. “Ik zat met de goede vlucht mee, maar voelde me niet heel sterk. Ik had er lange tijd geen vertrouwen in dat ik de finale zou kunnen rijden, maar uiteindelijk hoorde ik wel bij de betere renners uit de groep. Het is jammer dat ik mijn kans niet heb kunnen grijpen, want in de sprint was ik niet snel genoeg. Toch sluit ik deze etappekoers nog redelijk positief af. Ik kwam natuurlijk voor iets heel anders, maar dat ging tijdens de proloog al fout. Uiteindelijk was ik gewoon niet goed genoeg en dat is frustrerend. Mijn lichaam moest herstellen van die valpartij en dat kost veel energie.”

 

Goede dingen

Achter Kelderman leverde Moreno Hofland zondag een sterke sprint af. “Onze mannen hebben gewerkt voor Moreno en hij leverde een sterke sprint af”, besloot Maassen. “Daarnaast heeft Wilco laten zien dat hij karakter heeft. Gisteren zat het er voor hem niet in, maar dat heeft hij vandaag rechtgezet. Ik heb deze week goede dingen gezien. Steven Lammertink heeft stappen gemaakt en de mannen die de Giro rijden, hebben zich goed kunnen voorbereiden. Uiteindelijk bepaalt je kopman het eindoordeel en dan moeten we concluderen dat we meer hadden gewild dan dit eindresultaat.”

Gerelateerde updates