Kelderman en Gesink in top-10 Montréal

Kelderman en Gesink in top-10 Montréal

Wilco Kelderman en Robert Gesink zijn respectievelijk zesde en achtste geworden in de Grand Prix Cycliste de Montréal. In een loodzware wedstrijd in erbarmelijke omstandigheden bleef Tim Wellens (Lotto – Soudal) de achtervolgers net voor.

“Het was een goede koers van onze mannen”, zei ploegleider Mathieu Heijboer. “Het was 120 kilometer oorlog. Dat heb ik dit seizoen nog niet gezien. Er waren elke keer kopgroepen weg. Jos van Emden zat eerst mee in een grote groep. Die is drie ronden lang vooruit gebleven. Al die tijd werd er volle bak doorgereden en halverwege was de helft van het peloton al uit koers. Het was echt spectaculair. We hadden van tevoren afgesproken dat Robert Gesink en Wilco Kelderman zouden wachten tot de laatste ronde, maar ook zij moesten al eerder aan de bak. Op een gegeven moment ging Orica-GreenEDGE de wedstrijd controleren en konden Robert en Wilco zich meer op de finale gaan focussen.”

Goede uitslag
In die finale waren de twee kopmannen waar ze moesten zijn. “Ze hebben eruit gehaald wat erin zat”, vervolgde Heijboer. “Uiteindelijk wil je natuurlijk altijd meer, maar deze uitslag is goed. Wilco kon Adam Yates (Orica GreenEDGE) en Wellens net niet volgen en Robert wachtte bewust op de sprint. Hij won die sprint ook, maar helaas zaten er nog zeven renners voor.”

Ontploft
“Het was echt een super zware wedstrijd”, gaf Kelderman na afloop aan. “Het regende vanaf de start en het is de hele dag koers geweest. In de laatste ronde ontplofte het volledig. Ik reed weg met een groepje. Yates en Wellens reden net voor de top van één van de beklimmingen weg en ik kon net niet bij ze aansluiten. We hebben daarna nog volle bak achtervolgd. Ik hoopte dat we op de laatste beklimming dichterbij zouden komen, maar dat lukte niet helemaal. Ze bleven ons net voor. Uiteindelijk ben ik tevreden met mijn zesde plaats. Dit zijn de zwaarste wedstrijden die er zijn.”

Gerelateerde updates