Kelderman en Kruijswijk beginnen seizoen goed

Kelderman en Kruijswijk beginnen seizoen goed

Team LottoNL-Jumbo heeft de eerste etappe in de Ruta del Sol goed doorstaan. De etappe finishte in een massasprint die gewonnen werd door Daniele Bennati (Team Tinkoff). De Italiaan is ook de eerste leider in het algemeen klassement.

Voor Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk vormde de 165,2 kilometerlange rit geen probleem. De gemiddelde snelheid lag hoog en dat was wel even lekker om zo het seizoen in te rollen.

“Onze mannen zijn de eerste dag goed doorgekomen”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Dat geldt ook voor Kelderman en Kruijswijk. Ze hebben de transitie van trainen naar koersen goed doorstaan. De start was nog even pittig want daar werd gekoerst om weg te komen. Daarna volgden lange vlakke wegen waar weinig gebeurde en reden we gewoon naar de finish.”

Morgen volgt een 186,2 kilometerlange rit naar Cordoba met een verraderlijk slot.

“De etappe begint vlak, maar net voor Cordoba draaien we een helling op”, vervolgde Engels. “Dat is een mooi testmoment voor onze klassementsrenners. Battaglin zou dat ook moeten kunnen maar als de Valverde’s van deze wereld daar alle registers opengooien, dan weet je het niet. Toch zit een sprint in Cordoba er wel in maar dat hangt van de koers af in de finale.”

Gerelateerde updates