Kelderman verliest 57 seconden in tweede etappe Ronde van Romandië

Kelderman verliest 57 seconden in tweede etappe Ronde van Romandië

Wilco Kelderman is 17e geworden in de tweede etappe van de Ronde van Romandië. De kopman van Team LottoNL-Jumbo ging op de slotklim lang met de kopgroep mee, maar loste toen Nairo Quintana (Movistar) demarreerde. De Colombiaan won de rit en greep de leiding in het klassement.

 

De tweede etappe van de Ronde van Romandië was de eerste met aankomst bergop en dat leverde een mooie finale op. De renners moesten in de laatste 22 kilometer twee beklimmingen over. Wilco Kelderman was door zijn ploeggenoten in positie gebracht voor dat slotstuk. “Wat gisteren fout ging, liep vandaag wel goed”, zei ploegleider Nico Verhoeven. “De ploeg heeft Wilco in stelling gebracht en hem gesteund. Wilco zat goed in de wedstrijd tot Quintana aanviel. We hadden iets meer gewild dan deze 17e plaats, maar we kunnen niemand iets verwijten. We hebben geen steken laten vallen, Wilco was alleen niet goed genoeg om met de besten mee te komen.”

 

Scheenbeen

Kelderman voelde dat voor de rit al aankomen. De klimmer had nog last van de gevolgen van zijn valpartij in de proloog van dinsdag. “Mijn scheenbeen is nog dik en ik daar heb ik redelijk veel last van”, gaf hij aan. “Ik wilde me daar echter niet door laten leiden en ben voluit gegaan. Ik ben niet helemaal weggereden, dus ik kan hier wel mee verder. Ik wil tegen het einde van de week nog wel wat verbeteren. Ik zat vandaag al op mijn limiet toen de groep nog bij elkaar was. Op het moment dat Quintana versnelde, moest ik ze laten gaan.”

 

Beklimming

De tijdrit van vrijdag biedt Kelderman de kans om een gedeelte van zijn verloren tijd terug te winnen. “Normaal gesproken is het een tijdrit die binnen zijn mogelijkheden ligt”, zei Verhoeven. “De beklimming die erin zit is echter wel doorslaggevend, dus de de klimmers zullen morgen ook van voren eindigen. Wilco zal niet veel tijd terug pakken op de klimmers, maar hij moet gewoon volle bak rijden. Dan zien we daarna wel hoe hij ervoor staat.”

Gerelateerde updates