Kopmannen Team LottoNL-Jumbo verliezen tijd in koninginnenrit Volta Catalunya

Robert Gesink, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic zijn er niet in geslaagd om in de groep met favorieten te finishen tijdens de koninginnenrit van de Volta Ciclista a Catalunya. Gesink viel op de slotklim naar Port Ainé nog aan, maar hield geen stand. Thomas De Gendt (Lotto Soudal) won de etappe, Nairo Quintana (Movistar) greep de leiding in het klassement.

 

“Het was voor ons heel moeilijk om met de vroege ontsnapping mee te springen”, zei ploegleider Frans Maassen na de vierde etappe in Catalonië. “Wij hadden nog drie man binnen twee minuten staan in het algemeen klassement, dus zij zouden geen ruimte krijgen. We zijn er daarom van uit gegaan dat een klassementsrenner de rit zou winnen.”

 

Hardheid

Dat gebeurde niet. Thomas De Gendt, die onderdeel uitmaakte van de vroege ontsnapping, bleef de klassementsrenners voor. In de jacht op de laatste vluchters ontsnapte Robert Gesink op de slotklim uit de groep met favorieten. Hij reed enkele kilometers voor de achtervolgers uit. “Ik begreep dat ik niet voor de overwinning reed, maar ben tevreden met hoe het vandaag ging”, gaf hij aan. “Ik mis nog de hardheid van de koers. Ik lijk dat meer nodig te hebben dan de afgelopen jaren, toen ik een heel hoog niveau uit alleen training kon halen. Het lichaam van een sporter verandert door alle jaren van diepgaan en hard werken.”

 

Gesink en Kruijswijk kwamen uiteindelijk 4 minuten na etappewinnaar De Gendt over de streep. “Het klassement moeten we nu vergeten”, gaf Maassen aan. “We gaan de komende dagen wat offensiever rijden. Morgen zijn er meteen kansen, maar het zal een flink gevecht worden om in de kopgroep te komen.”

 

Gerelateerde updates