Kruijswijk 3e in 4e etappe Giro d’Italia

Kruijswijk 3e in 4e etappe Giro d’Italia

Steven Kruijswijk is in de eerste Giro-rit op Italiaans grondgebied derde geworden in de daguitslag. De Kopman van Team LottoNL-Jumbo stijgt na een lastige etappe naar de 4e plaats in het klassement. Diego Ulissi (Lampre - Merida) won de etappe, Tom Dumoulin (Giant - Alpecin) werd tweede en heroverde de roze trui.

 

Al halverwege de vierde etappe van de Giro d’Italia was zichtbaar dat Steven Kruijswijk graag attent wil zijn in de eerste week van de etappekoers. Tijdens de beklimming van de Bonifati, de eerste berg van de dag, was bijna de gehele Team LottoNL-Jumbo ploeg vooraan het peloton te zien. “Op de eerste beklimming van de dag kun je veel energie besparen”, zei Kruijswijk. “Daarvoor moet je van voren zitten. Vorig jaar heb ik op zo’n moment veel tijd verloren. Als mijn ploeggenoten mij zo steunen als vandaag, kan ik fris aan de finale beginnen en meedoen om de dagzege. Ik ben blij dat ik de ploeg daar vandaag een beetje voor heb kunnen belonen, zodat ze ook vertrouwen in mij houden.”

 

Attent

“Steven zat de hele dag op de eerste lijn”, gaf ploegleider Addy Engels aan. “De beklimmingen waren smal en steil, dus dan moet je attent zijn. Steven heeft wat dat aangaat doorgetrokken wat hij in Nederland al liet zien. Hij is scherp.”

 

Dat bleek ook toen Dumoulin in de slotkilometer nog demarreerde en Kruijswijk met hem meeging. “Ik zag ineens de kans om bij Tom aan te haken”, vervolgde Kruijswijk. “Ik kon één keer van hem overnemen en werd op die manier derde. Dat is een goede uitslag, maar daar was ik in eerste instantie niet mee bezig. Het belangrijkste is dat ik een goed gevoel heb overgehouden aan vandaag.”

 

Zuid-Italië

Woensdag krijgen de sprinters weer een kans in Italië en de aankomst in Benevento biedt mogelijkheden voor Moreno Hofland. “Het is een speciale aankomst, kenmerkend voor Zuid-Italië”, concludeerde Engels. “Het is geen finish voor pure sprinters, maar meer voor de mannen met power. Moreno heeft laten zien dat hij sterk is en ik denk dat hij een goede kans maakt.”

Gerelateerde updates