Kruijswijk 5e in Tour de Yorkshire

Kruijswijk 5e in Tour de Yorkshire

Steven Kruijswijk is vijfde geworden in de Tour de Yorkshire. De kopman van Team LottoNL-Jumbo eindigde in de slotetappe als vijfde en besloot het algemeen klassement op dezelfde plaats. Thomas Voeckler (Direct Energie) won de rit en het eindklassement.

 

“We hebben ook vandaag een goede rit gereden”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “De ploeg heeft hard gewerkt voor Steven Kruijswijk en hij was in de finale erg sterk. Hij zat voortdurend mee en komt uiteindelijk samen met Nicholas Roche (Team Sky) en Adam Yates (Orica - GreenEDGE) in de kopgroep. Het is jammer dat Voeckler en Anthony Turgis (Cofidis) daar nog bij aansloten, want het was voor Steven een betere situatie geweest als ze met z’n drieën waren overgebleven.”

 

Bevestiging

Toch overheerste na afloop geen gevoel van teleurstelling bij Zeeman en Krusijwijk. “Ik heb hier een goed gevoel aan overgehouden”, gaf Kruijswijk aan. “Ik wilde mezelf vandaag testen en dat is gelukt. We hebben de eerste twee dagen voor Dylan Groenewegen gereden en vandaag was het voor mij en Primoz Roglic. Ik heb de hele dag oplettend gereden en de bevestiging gekregen dat mijn vorm goed is. Dit had ik nog nodig met oog op de Giro d’Italia.”

 

“Deze vijfde plaats is geen teleurstelling”, vervolgde Zeeman. “Wij hebben deze drie dagen heel dominant gereden. Steven eindigt als vijfde in het eindklassement en Dylan wint een etappe en de puntentrui. Het is een hele goede wedstrijd geweest voor ons. Ik ben trots op de jongens.”

Gerelateerde updates