Kruijswijk op schema na eerste bergrit Giro d’Italia

Kruijswijk op schema na eerste bergrit Giro d’Italia

Steven Kruijswijk ligt na de zesde etappe van de Giro d’Italia nog steeds op schema. De kopman van Team LottoNL-Jumbo werd elfde in de eerste etappe met aankomst bergop en behield zijn vijfde plaats in het algemeen klassement. Tim Wellens (Lotto-Soudal) won de rit.

 

“Alles loopt nog volgens plan voor Steven Kruijswijk”, zei ploegleider Addy Engels. “Het is altijd even aftasten tijdens de eerste bergetappe, maar we staan er goed voor. Het is mooi om te zien dat Primoz Roglic nadat hij twee dagen de tijd nam om van zijn valpartij te herstellen vandaag weer op niveau was en tot vier kilometer voor de finish bij Steven in de buurt bleef. Als hij dat vasthoudt, gaat hij van grote waarde zijn voor Steven, deze Giro. Dat geeft Steven een gevoel van rust en dat is belangrijk.”

 

Opgeofferd

Kruijswijk gaf na de vierde etappe al aan dat hij profiteerde van het vertrouwen dat zijn ploeggenoten hem gaven en donderdag kon hij weer gebruik maken van hun inspanningen. “De ploeg heeft hem in goede positie afgezet”, vervolgde Engels. “We hadden afgesproken dat we vooraan moesten zitten in de afdaling naar de laatste klim toe en dat is gelukt. Daar hebben de mannen zich opgeofferd voor Steven en daarna heeft Primoz hem ondersteund.”

 

Binnen de perken

“De manier waarop de ploeg in elkaar steekt, is heel goed”, beaamde Kruijswijk. “De jongens zijn allemaal heel sterk en ik hoef geen trap teveel te doen. Dat scheelt een hoop. In de finale is het vervolgens aan mijzelf en ik voel me goed over de etappe van vandaag. Het enige wat ik mezelf zou kunnen verwijten is dat ik iets alerter had moeten zijn toen Tom Dumoulin (Giant - Alpecin) demarreerde. Aangezien het bovenop de klim wat vlakker was, wilde ik daar niet teveel energie in steken en ik had verwacht dat Astana het groepje met Dumoulin nog wel zou terughalen. De schade is echter binnen de perken gebleven en ik ben tevreden over vandaag.”

 

De etappe van vrijdag leent zich voor een massasprint. “Er zit nog wel een col van de vierde categorie op veertig kilometer van het einde, maar die gaat over een brede weg”, concludeerde Engels. “De etappe is goed te controleren en eindigt normaal gesproken in een sprint.”

Gerelateerde updates