Kruijswijk stijgt naar zevende plaats in Tour of Britain

Kruijswijk stijgt naar zevende plaats in Tour of Britain

Steven Kruijswijk is weer een plek opgeschoven in het algemeen klassement van de Tour of Britain. De zevende etappe eindigde in een massasprint die werd gewonnen door Andre Greipel (Lotto – Soudal). Kruijswijk werd vijftiende.

“Het was een lange rit”, zei ploegleider Nico Verhoeven na de etappe. “Er stond wat wind en het was regenachtig in het begin van de wedstrijd. Daardoor was het hectisch. Het duurde lang voordat de uiteindelijke kopgroep wegreed. Toch werd het een massasprint en Steven probeerde daarin in ieder geval geen plaatsen te verliezen, waardoor hij nog vijftiende werd. Dylan Teuns (BMC Racing Team) is uitgevallen en daardoor schuift Steven op naar de zevende plaats.”


Attent

“Ik wil mijn top-10 plaats graag behouden”, gaf Kruijswijk aan. “Daarom moest ik er in ieder geval voor zorgen dat ik in dezelfde tijd als de winnaar zou finishen. Je weet dat veel renners moe zijn aan het einde van zo’n etappekoers en dat er daarom sneller gaten vallen in een massasprint. Daar ben ik attent op geweest.”

Meer mogelijkheden liggen er niet voor Steven Kruijswijk. De laatste etappe van de wedstrijd eindigt volgens Verhoeven voor honderd procent zeker in een massasprint. “Het is aan ons om de positie van Steven te beschermen. We rijden morgen een circuit door het centrum van Londen. Het zal een snel en agressief einde van de Tour of Britain worden.”

Gerelateerde updates