Kruijswijk stijgt plaats na loodzware etappe in Tour of Britain

Kruijswijk stijgt plaats na loodzware etappe in Tour of Britain

Steven Kruijswijk is naar de achtste plaats in het algemeen klassement van de Tour of Britain gestegen. Samen met Bram Tankink was hij onderdeel van een groep van dertig renners die al vroeg in de etappe wegreed bij de rest van het peloton. Matteo Trentin (Etixx – Quick Step) won de rit.

“Het was oorlog vanuit de start”, zei ploegleider Nico Verhoeven na de etappe. “Er stond behoorlijk wat zijwind en het ging ook flink bergop in het begin van de rit. In die fase bleven maar dertig renners over. In die groep is er heel hard gekoerst. Uit die groep ontstond eerst een vlucht met acht man waar Steven Kruijswijk deel van uitmaakte. Dat was interessant voor het klassement. Team Sky is vervolgens volle bak gaan rijden om dat gat te dichten. Daarna reed er een nieuwe groep weg met Bram Tankink daarbij, maar ook dat reed Team Sky dicht.”

295 watt
“We hebben geprobeerd een slag te slaan vandaag”, gaf Tankink aan. “De leider in de wedstrijd kwam snel geïsoleerd te zitten en dan maak je een kans. We hebben oorlog gemaakt. Eerst is Steven weggereden en daarna heb ik het geprobeerd. Team Sky heeft het alleen heel strak gecontroleerd. We kregen nooit een grote voorsprong. Uiteindelijk werd er uit onze groep gedemarreerd en zat ik in het verkeerde wiel. Het is jammer dat we niet naar de finish zijn gereden met die groep. Het was een hele zware dag. Ik heb vandaag gemiddeld 295 watt getrapt. Dat heb ik nooit eerder gehaald.”

Verhoeven ziet in de resterende dagen geen kansen meer voor Kruijswijk om het algemeen klassement nog te winnen. “Normaal gesproken gaan het twee massasprints worden. In het beste geval kan Steven nog een paar seconden pakken als er een gat valt in zo’n massasprint, maar het wordt heel moeilijk om nog een gooi te doen naar de zege. 

Gerelateerde updates