Kruijswijk wil verwachtingen inlossen in Giro

Kruijswijk wil verwachtingen inlossen in Giro

Team LottoNL-Jumbo verschijnt zaterdag 9 mei met Steven Kruiswijk als kopman aan de start van de 98e Giro d’Italia.

Team LottoNL-Jumbo verschijnt zaterdag 9 mei met Steven Kruijswijk als kopman aan de start van de 98e Giro d’Italia. De Giro start in San Lorenzo al Mare met een ploegentijdrit van 17,6 kilometer. De kopman van Team LottoNL-Jumbo bereidde zich uitgebreid voor op het eiland Tenerife middels een hoogtestage.

“Ik ben al vanaf de afgelopen winter bezig met deze Giro d’Italia dat is een bewust door mij en mijn team uitgekiend doel. Mijn ploeg geeft me het vertrouwen en de kans om als kopman voor een korte klassering te gaan met renners om me heen die me bij gaan staan. Ik wil graag de verwachtingen inlossen die ik in mijn eerste twee seizoenen heb gewekt met twee goede Giro’s.”

Moreno Hofland
Moreno Hofland heeft net als Steven Kruijswijk al ver van tevoren zijn vizier gericht op de Giro d’Italia. De rappe man uit Roosendaal wist zaterdag de massasprint van de tweede etappe van de Tour of Yorkshire te winnen. Het was de eerste overwinning van het seizoen voor het team.

"Ik heb in de Tour de Yorkshire een goed gevoel opgedaan”, aldus Hofland. “Ik heb een lastig begin van het jaar gehad, het ging niet zoals gewild, maar hopelijk hebben we nu de opwaartse lijn te pakken. Ik had al veel moraal, maar dit geeft in de aanloop naar de Giro natuurlijk een extra boost. In de Giro moet ik mij als sprinter tijdens de té lastige ritten sparen. Op de dagen dag dat er een kans is, moet ik er vol voor gaan.”

Vertrouwen in Kruijswijk
Ploegleider Jan Boven heeft veel vertrouwen in kopman Steven Kruijswijk. “Een top tienklassering is een mooie uitdaging voor Steven. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dat kan. Dit jaar staan er echter wel weer een paar extra toppers aan de start. De voorbereiding van Steven is goed verlopen. Hij heeft zich op hoogte klaargestoomd, net als in 2011 toen hij achtste werd. Steven is een rustige kopman, die goed ergens naar toe kan werken. Wij gaan als ploeg voor hem een ontspannen sfeer creëren en elke dag een plan bedenken.”

Etappezege uitdaging
Boven weet dat het winnen van een etappe een hele uitdaging wordt. Samen met Frans Maassen en zijn renners gaat hij er alles aan doen.

“Het voorjaar van Moreno is anders gelopen dan gehoopt. Dat is jammer, maar voor de Giro drijft dat hem om te laten zien wat hij kan. In de jacht op een etappezege kunnen we zijn snelheid goed gebruiken. George Bennett en Martijn Keizer hebben zich net als Steven op hoogte goed voor kunnen bereiden. Daarnaast hebben we ook nog enkele sterke mannen met het voorjaar in de benen.”

Team Line-up:
George Bennett, Rick Flens, Moreno Hofland, Martijn Keizer, Steven Kruiswijk, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman, Maarten Tjallingii & Robert Wagner.

Ploegleiding:
Frans Maassen & Jan Boven.

Gerelateerde updates