Kruijswijk zevende in Tour of Britain

Kruijswijk zevende in Tour of BritainSteven Kruijswijk is zevende geworden in het algemeen klassement van de Tour of Britain. De Nederlander legde de basis voor zijn prestatie in de vijfde rit. Stagiair Koen Bouwman koos in de laatste rit nog voor de aanval, maar kon niet voorkomen dat André Greipel (Lotto – Soudal) won. Edvald Boasson Hagen (MTN – Qhubeka) won het eindklassement.

“De laatste etappe was een snel criterium met veel bochten”, zei ploegleider Nico Verhoeven na afloop van de wedstrijd. “Het doel was dat Koen in de kopgroep terecht zou komen. Dat is gelukt. Hij heeft er hard voor moeten werken, maar kreeg het uiteindelijk voor elkaar. Koen heeft deze week als stagiair de kans gekregen om zichzelf in de kijker te rijden. Dat kun je niet beter doen dan op de laatste dag van een etappekoers in de ontsnapping te zitten. Hij heeft deze week laten zien dat hij veel wedstrijdkilometers aankan. Hij heeft drie keer zijn persoonlijk record aan wedstrijdkilometers op één dag verbroken en vandaag bleek dat hij dat goed heeft verteerd.”

In vorm
Verhoeven was ook tevreden met de prestatie van Steven Kruijswijk. “Zijn eindklassering is gebaseerd op zijn uitslag in de vijfde etappe, die bergop finishte. Vijfhonderd meter voor de streep reed hij daar nog voor plaats drie. Het zit uiteindelijk zo dicht bij elkaar dat hij ook zomaar derde had kunnen worden, maar zo liep het nou eenmaal niet. Zijn zevende plaats bleek uiteindelijk het hoogst haalbare. Er staken deze ronde twee mannen bovenuit en Steven zat daar kort achter. Hij heeft aangetoond dat hij in vorm is.”

Hoog niveau
“Deze wedstrijd begon vervelend voor ons”, vervolgde Verhoeven. “We raakten al snel drie renners kwijt door valpartijen en bleven met z’n drieën over. Die mannen hebben het goed opgepakt. Bram Tankink haalde een hoog niveau. Hij heeft Steven goed ondersteund en Koen goed begeleid. Ik ben tevreden met de manier waarop de Tour of Britain is afgesloten.”

Gerelateerde updates