Leezer ten onrechte 5e in tijdrit Tirreno-Adriatico

Leezer ten onrechte 5e in tijdrit Tirreno-Adriatico

Team LottoNL-Jumbo heeft na de slottijdrit in de Tirreno-Adriatico de wedstrijdorganisatie gebeld om aan te geven dat Tom Leezer ten onrechte vijfde was geworden. Ploegleider Jan Boven klokte een aanzienlijk minder snelle tijd bij Leezer waarna de ploeg daar in het kader van FairPlay melding van heeft gemaakt. Fabian Cancellara (Trek - Segafredo) won de afsluitende tijdrit in San Benedetto del Tronto. Greg Van Avermaet (BMC Racing Team) werd eindwinnaar.

 

Wie dinsdag naar de uitslag van de individuele tijdrit in San Benedetto del Tronto keek, zag Tom Leezer op de vijfde plaats staan. De renner van Team LottoNL-Jumbo stond daar echter niet terecht. “Ik heb achter Tom aangereden in de tijdrit en ik klokte hem 20 seconden minder snel dan Maarten Tjallingii”, gaf ploegleider Jan Boven aan. “Aangezien wij willen dat de sport zo eerlijk mogelijk verloopt, hebben wij de jury gebeld om te zeggen dat de uitslag niet klopte.”

 

Sprinttrein

En dus moest Jan Boven concluderen dat zijn ploeg niet de gewilde resultaten heeft behaald in de Tirreno-Adriatico. “Conditioneel gezien is iedereen op een goed niveau”, vervolgde hij. “Het gaat alleen om resultaten en die hebben we niet behaald. We constateren dat de sprinttrein zich niet heeft ontwikkeld ten opzichte van de wedstrijden in Qatar en Oman. Daar balen we van, maar dat geeft ook weer motivatie. Het heeft voornamelijk met vertrouwen en automatismen te maken.”

 

Roglic

Boven was wel tevreden met de ontwikkeling van klassementsrenner Primoz Roglic. “Primoz is een positieve jongen die hard wil werken. Je ziet dat hij veel stappen moet maken, maar dat kan hij ook. Hij is leergierig en slim. We hebben zijn potentieel deze week niet helemaal kunnen zien, doordat de bergrit werd geannuleerd. Wij waren het overigens wel eens met die beslissing omdat het de veiligheid van de renners aanging. Hoe dan ook oogt Primoz gezond en fit en heeft hij gezeten waar hij moest zitten. Nu moet hij leren om meer uit kansrijke situaties te halen.”

Gerelateerde updates