Lindeman laat zich zien, Kelderman probeert het

De derde en lastige rit in de Ruta del Sol is gewonnen door Oscar Gatto (Tinkoff). Wilco Kelderman probeerde zich te mengen in de eindsprint maar raakte ingesloten en speelde toen geen rol van betekenis meer. Ben Swift van Team Sky is de nieuwe leider in de koers. 

 

De etappe kende een heuvelachtig profiel. Bert-Jan Lindeman reed de hele dag voorop met een groepje dat voor de laatste beklimming werd ingelopen. Het tempo dat Movistar vervolgens ontwikkelde werd veel renners fataal op de laatste beklimming. Voor Team LottoNL-Jumbo konden alleen Kruijswijk en Kelderman volgen.

 

“Bert-Jan Lindeman reed de hele dag voorop”, vertelde ploegleider Addy Engels. “Het was zeker geen zinloze ontsnapping want Movistar vond de groep te gevaarlijk en reed het gat uiteindelijk dicht.”

 

Op de laatste beklimming konden Paul Martens en Enrico Battaglin het tempo net niet volgen waardoor Team LottoNL-Jumbo niet kon rekenen op hun sprint. In de laatste kilometer loodste Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman naar voren om zich in de eindsprint te mengen.

 

“Steven bracht me naar voren maar dat was net iets te vroeg”, vertelde Wilco Kelderman. “De weg liep iets omlaag waardoor ik links en rechts werd ingelopen.”

 

Zaterdag volgt een individuele tijdrit. Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman en Martijn Keizer gaan hierin volle bak. 

 

“Ik wil er in dit stadium nog geen resultaat op plakken”, vervolgde Engels. “Ze moeten gewoon voluit rijden. Dan zien we ook weer hoe ze er conditioneel voor staan.”

 

Gerelateerde updates