LottoNL-Jumbo blij na Vuelta a España

LottoNL-Jumbo blij na Vuelta a España

Ploegleider Merijn Zeeman kijkt met een positief gevoel terug op de zeventigste Vuelta a España. De etappezege van Bert-Jan Lindeman was het hoogtepunt in een ronde waarin alle drie de debutanten de eindstreep in Madrid haalden. John Degenkolb (Giant – Alpecin) won de laatste etappe, Fabio Aru (Astana) werd eindwinnaar.

“Het is een mooie ronde geweest voor ons”, zei ploegleider Merijn Zeeman na de finish in Madrid. “We hadden als doelstelling om een aanvallende wedstrijd te rijden en via ontsnappingen tot successen te komen. We wisten van tevoren niet of het reëel was om een rit te winnen, maar we wilden onszelf in ieder geval tonen en investeren in de jeugd. Dat we een rit winnen is geweldig, maar ook met de ontwikkeling van de jonge jongens zijn we erg blij. Het is positief dat Tom Van Asbroeck, Timo Roosen en Mike Teunissen zonder al te veel problemen Madrid hebben gehaald. Daar zijn we tevreden over. Daarnaast hebben we veel in ontsnappingen gezeten, het shirt laten zien en naast de ritzege een paar ereplaatsen behaald.”

Mike Teunissen
Eén van de debutanten was Mike Teunissen. “Ik voel me voldaan”, gaf hij na de laatste etappe aan. “Vandaag was meer een formaliteit, maar ik ben blij dat ik Madrid gehaald heb. Drie weken koersen is iets wat je niet gewend bent. De eerste 10 dagen ging het nog wel, maar daarna verliep het iets moeizamer. In de laatste week was het op sommige momenten flink doorbijten. Ik voelde dat ik minder werd, maar ik heb me er doorheen geslagen. Tom, Timo en ik hebben stappen gezet in het klimwerk. Je moet ook in de bus serieus hard een berg op rijden. Daarin zijn we de afgelopen drie weken beter geworden. Dat moet ook wel, anders kun je de ronde niet uitrijden.”

Proces
“De grootste ontlading kwam gisteren, na de voorlaatste etappe”, zei Zeeman. “Na die laatste, zware bergrit zat iedereen met een voldaan en tevreden gevoel in de bus. Vandaag wilden we Tom nog een keer in stelling brengen. Dat ging op het laatst niet helemaal goed. We werken hard aan de ontwikkeling van onze sprintvoorbereiding. We staan aan het begin van dat proces. Daar zit progressie in, maar we zijn er nog niet. We gaan daar de komende periode weer verder aan werken."

Gerelateerde updates