LottoNL-Jumbo focust op de tijdrit in Polen

LottoNL-Jumbo focust op de tijdrit in Polen

Dinsdag 12 juli start de Ronde van Polen. Deze worldtour wedstrijd bestaat uit 7 etappes waarvan de laatste een tijdrit is van 25 kilometer in Krakow. Team LottoNL Jumbo zal met Primoz Roglic en Victor Campenaerts twee tijdrit specialisten meesturen naar de Ronde van Polen. Daarnaast is Roglic de man voor het klassement en mag Hofland zijn kans gaan in de sprints.

“De laatste dag is een belangrijk doel met Campenaerts en Roglic, ze hebben beiden hun nationaal kampioenschap tijdrijden gewonnen en we weten dat het echte specialisten zijn” Addy Engels geeft aan dat het klassement in de laatste dagen wordt gemaakt. “De Ronde van Polen is altijd een vrij gesloten wedstrijd, als er voldoende sprinters zijn eindigen de eerste etappes vaak in een massaspint. Mocht dat gebeuren hebben we met Moreno Hofland de man die mee kan doen in de sprints. Massasprints zorgen ook voor kleine tijdsverschillen waardoor het klassement in de koninginnenrit en de tijdrit zal worden opgemaakt.”

Primoz Roglic

Voor het klassement schuift Addy Engels de Sloveen Primoz Roglic naar voren. “In de Ronde van Polen zijn de tijdsverschillen vaak klein en zolang Roglic geen tijd verliest zou hij zijn tijdrit kunnen gebruiken om een goed klassement neer te zetten.”

Primoz Roglic heeft na de Ronde van Italië rust genomen en de nationale kampioenschappen verreden. “Na de nationaal kampioenschappen ben ik mij gaan voorbereiden voor de Ronde van Polen. Het is de eerste keer dat ik daar ga koersen en het is afwachten wat ik in Polen kan gaan doen.” 

Om een goed klassement te rijden moet Roglic volgens Engels vooral in de 6e etappe goed mee kunnen rijden. “De 6e etappe is de koninginnenrit. De een na laatste rit is hetzelfde als in de afgelopen edities en daar is het aan de mannen van het klassement.” 

“De koninginnenrit is zwaar maar dat zie ik als een mooie uitdaging. Een dag later kan ik mooi mijn nationale kampioenstrui in de tijdrit laten zien.” Roglic kijkt uit naar de laatste dag, maar ziet zich niet als topfavoriet. “Het is een vlakke tijdrit, wat mij betreft mochten er wel wat klimmetjes in zitten. De laatste tijd heb ik wel veel aan mijn vermogen gewerkt en ik ben benieuwd hoe dat zich in een vlakke tijdrit uitbetaald.”


Line-up:

Enrico Battaglin, Koen Bouwman, Victor Campenaerts, Moreno Hofland, Tom Leezer, Primoz Roglic, Alexey Vermeulen en Dennis van Winden

 

Ploegleider:

Addy Engels

Gerelateerde updates