LottoNL-Jumbo niet beloond voor vechtlust in Quebec

LottoNL-Jumbo niet beloond voor vechtlust in Quebec

Wilco Kelderman en Robert Gesink hebben hun agressieve koersstijl in de Grand Prix Cycliste de Québec niet kunnen omzetten in een topresultaat. Rigoberto Uran (Etixx – Quick Step) ontsnapte in de laatste kilometer en won. Gesink werd 20e.

In de voorlaatste ronde van de omloop rondom de Canadese stad ontsnapte Wilco Kelderman met Astana-renner Jacob Fuglsang. Het duo kreeg even de ruimte, maar werd vijf kilometer voor de streep teruggepakt.

“Het was de bedoeling dat Wilco en Paul Martens in die fase van de wedstrijd zouden proberen om mee te springen”, gaf ploegleider Jan Boven na de wedstrijd aan. “Die ontsnapping was een zeer goede actie van Wilco. Hij anticipeerde goed op Fuglsang. Toen zij werden teruggepakt deed Jos van Emden een uitstekende aflossing om Sep Vanmarcke en Robert Gesink in goede positie te brengen. Robert ging in de laatste twee kilometer aan, maar kreeg helaas niet het gaatje dat Uran vervolgens wel kreeg. Sep gokte volledig op de sprint, maar bleek niet goed genoeg om daar een belangrijke rol in te spelen.”


Tegenwind

“Mijn benen voelden redelijk goed vandaag”, zei Kelderman over zijn poging. “Ik voelde vlak voor het ingaan van de laatste ronde dat het een goed moment was om weg te rijden. We hadden al afgesproken dat Paul en ik het moesten proberen en dat heb ik gedaan. We waren helaas maar met z’n tweeën. Daardoor wist ik eigenlijk al snel dat we niet vooruit zouden blijven, want we hadden wind tegen op het lange rechte stuk. Als we met een groter groepje waren geweest, hadden we misschien een kans gehad.”

Gerelateerde updates