LottoNL-Jumbo niet in grote kopgroep Vuelta

LottoNL-Jumbo niet in grote kopgroep Vuelta

De mannen van Team LottoNL-Jumbo zijn er niet in geslaagd om onderdeel uit te maken van de grote kopgroep in de 19e etappe van de Vuelta a España. 24 man ontsnapten uit het peloton, waaronder ritwinnaar Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale).

“Het was ons doel om mee te zitten, maar dat is niet gelukt”, zei ploegleider Erik Dekker na de rit. “Dat is jammer en vervelend. We hebben in elke etappe waar kansen lagen voor de vluchters geprobeerd om mee te zitten. Dat is vandaag voor het eerst niet gelukt. Vermoeidheid speelt daar natuurlijk een rol in, maar onze mannen zijn vanochtend gestart met de overtuiging dat ze erbij konden zitten.”

Frustrerend

Eén van hen was Bert-Jan Lindeman. “Ik heb het een paar keer geprobeerd in het begin van de etappe, maar we kwamen niet weg”, legde hij uit. “Kort daarna lukte het die groep wel om te ontsnappen en zat ik er niet bij. Je moet ook een beetje geluk hebben, maar het was wel even frustrerend. Ik heb het gevoel dat ik tijdens deze Vuelta een grote stap heb gezet in mijn ontwikkeling. Het ging ook deze week nog erg goed bergop en dat wil ik morgen nog een keer bevestigen.”


“Zaterdag krijgen we een ultra lastige etappe”, nuanceerde Dekker. “Bennett is dan de vooruitgeschoven man. Hij heeft zich vandaag en gisteren ook gespaard met het oog op de 20e rit. Daarnaast willen we ook graag Madrid halen met een aantal debutanten. Dat is ook zeker onderdeel van het plan."

Gerelateerde updates