Martens boekt vooruitgang in Tour of Norway

Martens boekt vooruitgang in Tour of Norway

Paul Martens is vijftiende geworden in de derde etappe van de Tour of Norway. De rit naar Geilo eindigde bergop en op de slotklim voelde de Duitser van Team LottoNL-Jumbo dat hij beter wordt. Mads Pedersen (Stölting Service Group) won de etappe.

 

“We wilden vandaag graag onderdeel uitmaken van de ontsnapping”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Tom Van Asbroeck en Victor Campenaerts waren daarvoor de aangewezen mannen. Zij hebben daar ook hun best voor gedaan. Op een gegeven moment zaten zij allebei in een kopgroep van twintig man en leken ze weg te blijven. Het peloton gaf het echter niet op, waardoor alles toch weer bij elkaar kwam. Daarna reden de drie koplopers weg en die blijven ook vooruit.”

 

Dat betekende dat de pijlen van Team LottoNL-Jumbo op Paul Martens werden gericht. De Duitser moest op de slotklim laten zien wat hij waard was. “Paul is ervoor gegaan”, vervolgde Zeeman. “Het gaat bij hem langzaamaan de goede kant op. Hij voelt dat hij beter wordt en dat is goed om te zien. Paul had het moeilijk aan het begin van het seizoen, maar verbetert zich nu zichtbaar. Die lijn willen we komende twee dagen doortrekken.”

 

Zaterdag krijgt Martens meteen een nieuwe kans. “De slotfase van de etappe gaat over een lastige plaatselijke ronde”, gaf Zeeman aan. “Ik denk dat het een dag is waarin Paul ver kan komen. Daar we hem als ploeg ook bij helpen.”

Gerelateerde updates