Martens derde in Noorwegen

Paul Martens van Team LottoNL-Jumbo is als derde geëindigd in de vierde etappe van de Tour of Norway. De rit werd gewonnen door Edvald Boasson Hagen (Team Dimension Data). Peter Weening (Team Roompot) blijft aan de leiding in het algemeen klassement. 

 

De 174-kilometerlange etappe naar Eggemoen werd gekleurd door een vroege aanval van zeven renners. Het zevental kreeg maximaal 7 minuten voorsprong en zag die langzaam teruglopen op de lastige plaatselijke omloop.

 

Lastige etappe

“De dag begon mooi maar eindigde met regen”, zei ploegleider Merijn Zeeman. “Het was een klassieke rit die eindigde op een vliegveld met een lastige klim erin. We wilden ervoor gaan met Paul en ploeg heeft ervoor gewerkt. De kopgroep was beresterk en de mannen hebben echt heel hard moeten werken. Pas op de laatste klim pakten we ze terug. Door het hoge tempo blijven slechts 6 man over. Paul zat daarbij. Hagen wint de sprint en wordt derde. Een mooie beloning voor hemzelf en goed voor zijn vertrouwen na een moeilijk voorjaar.”

 

Mindset

“Voor mij is dit echt goed want ik heb niet het beste voorjaar achter de rug”, zei Martens. “Ik bleef ver achter bij mijn normale niveau. Dan is het wel lekker als je weer eens voor een overwinning kunt sprinten. Goed Boasson Hagen is sneller, maar de juist mindset was er.” 

 

Team LottoNL-Jumbo reed in de finale mee op kop voor Martens. De wedstrijd in Noorwegen heeft een hoog niveau. 

 

Sterke Noren

“Hier rijden veel sterke coureurs”, vervolgde Martens. “Het is niet dat je hier zomaar even een overwinning pakt of wegrijdt bij de anderen. We kennen ze misschien niet zo goed maar dat komt nog wel. Voor de Noren staat deze koers gelijk aan de Tour de France. Ze zijn allemaal in vorm. Vandaag heeft iedereen een steentje bijgedragen aan mijn podiumplaats. Het doet me goed dat ze voor me gereden hebben.” 

 

Zondag volgt een vlakke rit in de Tour of Norway. “Morgen rijden we voor Tom van Asbroeck. Het is een echte sprintersetappe”, besluit Martens. 


 

Gerelateerde updates