Nieuwe ambities voor Team LottoNL-Jumbo in Italië

Nieuwe ambities voor Team LottoNL-Jumbo in Italië

De plannen van ploegleider Erik Dekker voor de Tirreno-Adriatico (11-17 maart) zijn op de schop gegaan.

De plannen van ploegleider Erik Dekker voor de Tirreno-Adriatico (11-17 maart) zijn op de schop gegaan. Robert Gesink reist niet mee naar Italië en dus kan er een streep door klassementsambities van Team LottoNL-Jumbo. “Maar we hebben nu andere mooie plannen”, zegt Dekker.
 
“Ons doel was om met Robert top tien te rijden in de Tirreno”, aldus Dekker. “Dat wordt nu lastig. We zijn echter flexibel en gaan met goede nieuwe doelstellingen van start. Deze wedstrijd wordt nu een belangrijk middel in de ontwikkeling van Sep Vanmarcke, Laurens ten Dam en Kevind de Weert.”
 
Robert Gesink
Gesink rijdt niet in Italië vanwege de onrustige periode die hij achter de rug heeft. “Ik ben blij dat mijn zoontje Bram vandaag het ziekenhuis heeft verlaten. De afgelopen tijd draaide alles om mijn familie en daardoor kan ik in de Tirreno niet mijn gewenste niveau halen. Ik heb in de Algarve een valse start gemaakt en niet de intensiteit kunnen opdoen, die ik wilde. Nu Bram weer thuis is, hoef ik mij minder zorgen te maken en kan ik weer meer tijd en aandacht besteden aan de fiets. Ik ga mij nu via andere koersen voorbereiden op de Ronde van het Baskenland.”
 
Uitdaging voor iedereen
Dekker ziet voor elk van zijn renners wel een uitdaging in de Tirreno. “Sep Vanmarcke moet fit blijven en zich zo goed mogelijk voorbereiden op de klassiekers. Voor Laurens ten Dam en Kevin De Weert is het belangrijk dat zij de laatste dag beter zijn dan de eerste. Rick Flens, Tom Leezer en Robert Wagner kunnen Tom helpen in de sprint. Voor Paul Martens zijn er een paar aankomsten waar hij zijn eigen plan kan treken.”
 
Strade Bianchi
Maar eerst wordt zaterdag nog de Strade Bianchi gereden. “De koers wordt wel eens vergeleken met Parijs-Roubaix, maar eigenlijk is het meer een soort Luik-Bastenaken-Luik over onverharde wegen”, aldus Dekker. “Met Sep Vanmarcke hebben we een gevaarlijke renner in huis, al is het vele klimwerk niet in zijn voordeel.”
 
Rick Flens
Rick Flens kijkt net als zijn ploegleider erg uit naar de Strade Bianchi. De sterke Nederlander beleeft zaterdag tussen San Gimignano en Siena zijn vuurdoop in ‘De Witte Hel’. “Ik vind het een hartstikke mooie wedstrijd om te kijken”, aldus Rick Flens. “De klimmetjes zijn echter behoorlijk steil. Op de fiets gaat het heel zwaar worden, veel zwaarder dan voor de televisie! In principe ben ik mee om Sep te begeleiden. Ik ben erg benieuwd.
 
Team line-up Strade Bianchi:
Rick Flens, Paul Martens, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Kevin De Weert.
 
Ploegleiding Strade Bianchi:
Erik Dekker.
 
Team line-up Tirreno-Adriatico:
Martijn Keizer, Laurens ten Dam, Rick Flens, Tom Leezer, Paul Martens, Sep Vanmarcke, Robert Wagner en Kevin De Weert.
 
Ploegleiding Tirreno-Adriatico:
Erik Dekker en Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates