Primoz Roglic Sloveens kampioen tijdrijden

Primoz Roglic Sloveens kampioen tijdrijden

LottoNL-Jumbo renner Primož Roglič heeft vrijdagavond het Sloveens kampioenschap tijdrijden gewonnen. De 26-jarige renner was na 44 kilometer sneller dan Matej Mohoric (Lampre Merida). Het is voor Roglič de tweede zege van dit jaar na zijn winst in de lange tijdrit in de Ronde van Italië.

Primož Roglič is blij dat hij weer een tijdritwinst aan zijn erelijst kan toevoegen. Deze winst is vooral bijzonder omdat het pas zijn tweede lange tijdrit is na de door hem gewonnen tijdrit in de Giro. “Ik ben blij dat ik opnieuw een lange tijdrit heb kunnen winnen, het is voor mij nog elke keer afwachten wat ik kan in een wedstrijd tegen de klok.”

Ondanks dat hij na zijn zege in de Giro pas echt besefte dat hij een goede tijdrijder is, stond dit kampioenschap al sinds deze winter op zijn agenda. “Het nationale kampioenschap tijdrijden stond al lange tijd op mijn planning en het is mooi dat ik hier nu kan winnen.”

Specialisme ontdekken

De ex-skischansspringer ziet zijn eerste jaar op Worldtour-niveau vooral als ontdekkingsreis, en daarbij hoort ook het ontdekken van zichzelf in de tijdrit. “Ik wil me in de toekomst wel specialiseren op de tijdrit, maar voorlopig is het voor mij vooral belangrijk om te ontdekken waar mijn sterke punten liggen. Als dat in het tijdrijden is, wil ik mij daar zeker op focussen.”

Ronde van Polen

Roglič  gaat volgende maand naar de Ronde van Polen en hij kijkt vooral uit naar de tijdrit. “De Ronde van Polen eindigt met een tijdrit en ook daar hoop ik natuurlijk voor de winst mee te doen.” 

 

Gerelateerde updates