Roglic dichtbij Sloveense titel, Wynants en Battaglin subtoppers

Roglic dichtbij Sloveense titel, Wynants en Battaglin subtoppers

Primoz Roglic is vijfde geworden in het Sloveens kampioenschap. De klimmer van Team LottoNL-Jumbo reed in de laatste ronde van de wedstrijd samen met kampioen Jan Tratnik (Amplatz - BMC) voorop, maar kreeg een lekke band en werd teruggepakt door de achtervolgers. Enrico Battaglin werd in Italië 10e, Maarten Wynants sloot het Belgisch kampioenschap af als 16e.

 

“Ik was vooruit met de uiteindelijke winnaar toen ik een lekke band kreeg en van wiel moest wisselen”, zei Roglic. “Daardoor pakten de achtervolgers me weer terug. Ik had pech vandaag. Ik wilde heel graag nationaal kampioen worden en zonder deze lekke band had ik daar een goede kans op gekregen. Ik weet sinds mijn tijdrittitel hoe het voelt om kampioen van je land te worden. Dat gevoel moedigde me vandaag ook aan. Het is teleurstellend dat het op zo’n manier in de soep loopt, maar dat hoort bij de sport.”

 

Enrico Battaglin

In Italië werd Enrico Battaglin tiende in een wedstrijd die door sprinter Giacomo Nizzolo (Trek - Segafredo) werd gewonnen. “Ik had iets meer gewild dan deze tiende plaats”, zei de Italiaan. “Aan de andere kant ben ik na de Giro ziek geworden en heb ik de training pas vorige week weer hervat. Als je daar rekening mee houdt, heb ik het vandaag niet slecht gedaan.”

 

Maarten Wynants

Maarten Wynants kreeg zondag een zeer zwaar Belgisch kampioenschap voorgeschoteld. In de regen en het Waalse landschap dunde het peloton flink uit. “Het zijn altijd rare omstandigheden tijdens een nationaal kampioenschap met die grote blokken en kleine ploegjes”, gaf Wynants aan. “Er reden al snel in de wedstrijd 20 man weg. Dat was geen goede situatie voor ons. Wij hebben toen even meegeholpen met rijden, maar Sep Vanmarcke gaf al vroeg aan dat hij zich niet goed voelde. Daarna konden we niet veel meer uitrichten. Het peloton brak uiteindelijk nog in drie stukken, waardoor ik toch nog een beetje terug in de wedstrijd kwam. Achter de drie koplopers ontstond er een schifting, waar ik helaas niet bij was. Ik zat even ingesloten. Dat was jammer.” Philippe Gilbert (BMC Racing Team) won de wedstrijd.

 

Robert Wagner

Robert Wagner speelde in het Duits kampioenschap geen grote rol van betekenis en werd 63e. “Voor mij stond deze wedstrijd in teken van de Tour de France”, legde Wagner uit. “Ik wilde vooral kilometers binnenkrijgen en heb mezelf niet gemengd in de eindsprint.” André Greipel (Lotto-Soudal) werd Duits kampioen.

Gerelateerde updates