Roglic verrast met vijfde plaats in eindklassement Volta ao Algarve

Roglic verrast met vijfde plaats in eindklassement Volta ao Algarve

Primoz Roglic heeft met een sterke prestatie in de laatste etappe van de Volta ao Algarve beslag gelegd op de vijfde plaats in het algemeen klassement van de Portugese etappekoers. De Sloveen van Team LottoNL-Jumbo eindigde in een bergetappe naar Alto do Malhão als zesde. Alberto Contador (Tinkoff) won de etappe, Geraint Thomas (Team Sky) het eindklassement.

 

In de laatste etappe van de Volta ao Algarve ging het voortdurend op en af. Voordat het gevecht om de etappezege op de Alto do Malhão losbarstte, had de eerste schifting al plaatsgevonden. “Het was een lastige, nerveuze etappe met veel hoogtemeters”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop. “Daarin heeft Primoz weer een hele knappe prestatie geleverd. Het is een grote verrassing dat hij in dit veld, met Aru, Contador en Thomas vijfde wordt in het eindklassement. Daar mag hij heel erg trots op zijn.”

 

Movistar en Tinkoff zorgden voor een strak tempo richting de Alto do Malhão. Dat zorgde ervoor dat het op die slotklim een uitputtingsslag werd. Daarin was Roglic in staat om de beste renners te volgen. “Ik vind het nog moeilijk om mezelf in de juiste positie te manoeuvreren”, zei Roglic. “De mannen hebben me echter goed beschermd en daar mag ik ze dankbaar zijn. Het werd uiteindelijk een mentale strijd en daar ben ik goed in. Ik blijf gewoon tegen mezelf zeggen dat ik bijna bij de finish ben en alles moet blijven geven. Ik ben heel blij met de prestatie die ik deze week geleverd heb. Hier put ik veel motivatie uit.”

 

Door het hoge tempo kreeg Robert Gesink niet de kans om zijn geplande aanval uit te voeren. Hij werd uiteindelijk 14e in de rituitslag. “Hij heeft het maximale uit zichzelf gehaald, vandaag”, gaf Zeeman aan. “Hij is echt nog in opbouw richting de Ronde van Catalonië, maar heeft toch laten zien dat hij al een vrij hoog niveau haalt. Hij verliest maar 40 seconden op Contador, daar kan hij tevreden mee zijn.”

 

Zeeman is blij met het niveau dat Team LottoNL-Jumbo tijdens de Volta ao Algarve heeft laten zien. “Met de sprinttrein zitten we in een fase dat we vooral beter willen worden en daar zie ik veel verbetering in”, gaf hij aan. “Daarnaast heb ik genoten van de teamspirit. De jongens willen voor elkaar werken. We zijn op de goede weg.”

Gerelateerde updates