Roosen sterk in 19e etappe Vuelta a España

Roosen sterk in 19e etappe Vuelta a España

Timo Roosen heeft donderdag een uiterst knappe prestatie geleverd in de 18e etappe van de Vuelta a España. De neo-prof van Team LottoNL-Jumbo, bezig aan zijn eerste grote ronde, na een straffe openingsfase, deel uit van de kopgroep van de dag en hield lang stand.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Nicolas Roche (Sky). De Ier klopte medevluchter Haimar Zubeldia (Trek Factory Racing) in een sprint-á-deux. Tom Dumoulin (Giant-Alpecin) is nog steeds de houder van de rode leiderstrui.

Roosen werd op de Puerto de la Quesera op ongeveer 12 kilometer van de streep bijgehaald door een groepje favorieten. Met een knappe inspanning wist hij nog een aantal kilometers aan te klampen. Uiteindelijk finishte hij als 24e, op 1’21”van Roche.

Merijn Zeeman
“Als je als eerstejaarsprof in de derde week van de Vuelta na 60 kilometer oorlog kan meezitten, beschik je over grote mogelijkheden”, aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Timo kon zelfs nog even aanpikken bij de favorieten. Dan rijd je gewoon een sterke Vuelta. Martijn Keizer had het na zijn val van gisteren zwaar, maar is voor de rest in orde.”

Timo Roosen
Roosen kon niet echt genieten van zijn dag in de aanval. “Het was een redelijke rotdag. Met veel slingeren, en op en af slecht asfalt. De samenwerking was ook niet echt goed, maar toch ben ik tevreden dat ik erbij zat. Dat ik dat nu nog kan, is een positief teken voor de toekomst en goed voor het zelfvertrouwen.”

Vrijdag
De 19e etappe brengt het peloton vrijdag over 185,5 kilometer van Medina del Campo naar Ávila. Onderweg dienen twee klimmetjes te worden bedwongen: een van de derde en een van de tweede categorie. De finish ligt ongeveer 20 kilometer voorbij de top van de laatste col.  “Wij blijven tot het einde van de Vuelta aanvallen”, aldus Zeeman. “Ook al wordt het elke dag iets moeilijker, aangezien meerdere teams nog azen op succes.”

Gerelateerde updates