Sep Vanmarcke kopman Team LottoNL-Jumbo in Milaan - Sanremo

Sep Vanmarcke kopman Team LottoNL-Jumbo in Milaan - Sanremo

Team LottoNL-Jumbo gaat met Sep Vanmarcke als kopman naar Milaan - Sanremo. De Belg maakt zijn debuut in de langste eendagswedstrijd van het jaar en wordt ondersteund door ervaren ploeggenoten.

 

“Sep Vanmarcke, Paul Martens en Enrico Battaglin zijn in staat om een finale te rijden en het zou heel mooi zijn als Moreno Hofland zich daarbij kan voegen”, zegt ploegleider Jan Boven over de speerpunten van zijn selectie. “Sep is daarin onze kopman. Milaan - Sanremo ligt Sep denk ik goed en daarom gaat hij ook rijden. Hij heeft de voorbije weken ook laten zien dat hij in vorm is. Hij heeft inmiddels ook bewezen dat hij vrij rap kan zijn na zo’n lange wedstrijd.”

 

Poggio

Vanmarcke krijgt een ervaren ploeg met zich mee. “Paul rijdt goed en Enrico heeft dit jaar al finales gereden”, vervolgt Boven. “Zij kunnen een rol spelen op de Poggio. Ook met hen gaan we voor een zo goed mogelijke uitslag. Daarnaast is Maarten Tjallingii er weer bij. Hij heeft de afgelopen twee jaar fantastisch werk gedaan in Milaan - Sanremo. Bovendien hebben we met Tom Leezer en Jos van Emden nog twee ervaren mannen die de wedstrijd kennen en de kopmannen kunnen ondersteunen tot diep in de finale.”

 

Uitgangspositie

Het wordt voor Vanmarcke de eerste keer dat hij Milaan - Sanremo rijdt, maar hij heeft het gevoel dat hij zich goed heeft voorbereid. “Ik heb de beklimmingen en afdalingen verkend, zodat ik weet wat ik daar kan verwachten”, zegt de kopman van Team LottoNL-Jumbo. “Daarnaast heb ik in Parijs-Nice een intensieve week gehad. Ik ga met een goede vorm naar Italië toe en ik verwacht dat ik in staat ben om met de besten over de Poggio heen te komen. Daar wil ik een goede uitgangspositie hebben voor een mooie ereplaats.”

 

Line-up:

Tom Van Asbroeck, Enrico Battaglin, Jos van Emden, Moreno Hofland, Tom Leezer, Paul Martens, Maarten Tjallingii en Sep Vanmarcke.

 

Ploegleider:

Jan Boven.

Gerelateerde updates