Team LottoNL-Jumbo gemotiveerd voor Amstel Gold Race

Team LottoNL-Jumbo gemotiveerd voor Amstel Gold Race

Team LottoNL-Jumbo begint de Amstel Gold Race zondag 17 april met Robert Gesink, Sep Vanmarcke, Wilco Kelderman en Paul Martens als speerpunten. De Nederlandse ploeg is erop gebrand om in eigen land een goed resultaat te behalen.

 

“Wij hebben niet de topfavoriet in onze ploeg, maar zijn in de breedte sterk en als ploeg zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd”, zegt Merijn Zeeman in aanloop naar de Nederlandse heuvelklassieker. “Robert Gesink, Sep Vanmarcke, Wilco Kelderman en Paul Martens moeten vanaf de Kruisberg goed in de koers zitten, zodat ze zich op de finale kunnen richten. Paul Martens zal actief zijn in de voor-finale.”

 

In eigen land

Gesink reed de Amstel Gold Race voor het laatst in 2012, maar heeft er dit jaar naartoe geleefd. “Robert wil de komende jaren graag nog een aantal aansprekende resultaten behalen”, geeft Zeeman aan. “Daarbij richt hij zich dit jaar voornamelijk op eendagswedstrijden en etappes in grote rondes. We zijn benieuwd naar zijn niveau, zondag.” Gesink zelf is met een goed gevoel uit de Ronde van het Baskenland gekomen. “Het was een hele zware koers met slecht weer en daar moest ik een paar dagen van herstellen”, zegt hij. “Mijn niveau was echter erg goed en ik kon, met uitzondering van een dag waarop de kou mij parten speelde, met de besten meedoen. Ik verwacht dat ik klaar ben voor zondag. Koersen in eigen land is altijd speciaal en ik denk dat we met een ploeg aan de start verschijnen die klaar is om voor de prijzen mee te doen. Wilco en Paul hebben in het Baskenland hele goede dingen laten zien. Daarbij komt nog een hele sterke Sep Vanmarcke waar we veel plezier aan gaan beleven.”

 

Sterk team

Een speciale rol is weggelegd voor Enrico Battaglin, die in de Vuelta al Pais Vasco liet zien dat hij zijn kopmannen uitstekend kan helpen bij het positioneren. “We waren in het Baskenland sterk als team”, zegt de Italiaan. “Dat zullen we in de Amstel Gold Race ook moeten zijn. Ik heb deze wedstrijd twee keer gereden en ik weet dat het vooral na 200 kilometer heel zwaar wordt. Dan heb je een heel sterk team nodig. Ik wil zondag graag bij de voorste groep blijven, zodat wij als ploeg mee kunnen strijden om de overwinning.”

 

Line-up:

Enrico Battaglin, Robert Gesink, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindeman, Paul Martens, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii en Sep Vanmarcke.

 

Ploegleiders:

Merijn Zeeman en Frans Maassen.

Gerelateerde updates