Team LottoNL-Jumbo gretig richting openingsweekend

Team LottoNL-Jumbo gretig richting openingsweekend

Na een aanloop via Australië, Qatar, Oman en Zuid-Europa, barst het wielerseizoen voor het grote publiek los tijdens het openingsweekend van het klassieke voorjaar. Omloop het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne staan op zaterdag 27- en zondag 28 februari op het programma. Team LottoNL-Jumbo reist met een mix van ervaring en jong elan naar Vlaanderen af.

 

De weersvoorspelling voor zaterdag 27 februari is degelijk. Geen harde wind, geen regen, maar wel een lage temperatuur. Dat kan ervoor zorgen dat de groep met potentiële winnaars wat groter wordt. “Het parcours is wel heel selectief”, zegt Nico Verhoeven, ploegleider tijdens het openingsweekend. “De renners maken de wedstrijd zwaar.” Toch zijn het juist de omstandigheden die bij Moreno Hofland voor overtuiging zorgen. “Deze weersvoorspelling is voor mij ideaal”, vult de sprinter aan. “Hiermee is de kans groter dat de wedstrijd eindigt in een sprint met een wat grotere groep renners. Ik moet er dan voor zorgen dat ik zo goed mogelijk vooraan rijd in de lastige zone van de wedstrijd, misschien kan ik dan voor de overwinning zorgen.”

 

“Wij hebben niet één specifieke kopman”, geeft Verhoeven aan. “Een aantal renners kan een finale rijden en heeft ook een goede sprint in de benen. Als het openbreekt moeten we met zoveel mogelijk man van voren zitten en daarna is het een kwestie van de wedstrijd aanvoelen. We hebben een mooie mix van ervaren renners en jonge, gretige mannen die zich willen bewijzen. Zij krijgen mogelijkheden. Alles mag, niets moet. We gaan frank en vrij koersen.”

 

Parcourskennis

Eén van die jonge mannen is Mike Teunissen, die zijn debuut maakt in Omloop het Nieuwsblad. “Ik heb de finales van de laatste jaren teruggekeken en het parcours verkend, maar dat is normaal gesproken niet genoeg om écht parcourskennis te hebben”, zegt Teunissen. “Ik ben wel iemand die op intuïtie koerst en graag in de aanval gaat. Deze wedstrijden zijn ideaal voor renners met die instelling. Voor mij is het mooi om aan deze wedstrijd mee te doen omdat ik weet dat aanvallend rijden beloond kan worden. Ik wil in ieder geval dat wij als team de finale kleur geven.”

 

Een dag later staat Team LottoNL-Jumbo met een meer uitgestippeld plan aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne. “Maar dat plan wordt grotendeels uitgestippeld door de traditie van de wedstrijd”, verklaart Verhoeven. “Kuurne-Brussel-Kuurne is van oudsher een koers voor de sprinters. Het kan een slijtageslag zijn als de omstandigheden slecht zijn. Bovendien zit er in het midden van de wedstrijd een heuvelzone. Van de 200 renners worden er daar meestal meer dan 100 gelost. Daarna is de kans heel groot dat het een massasprint wordt. Wij spelen daar op in met Dylan Groenewegen, die in de eerste maand al heeft laten zien dat hij kan winnen.”

 

Overwinning

“Dit is mijn eerste echte doel van het seizoen”, zegt Groenewegen over Kuurne-Brussel-Kuurne. “Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen. Mijn overwinning in Valencia geeft me een bepaalde ontspanning. Zowel voor mezelf als voor het team is het fijn dat we die overwinning al op zak hebben. Ik verwacht dat ik zondag voor de overwinning kan strijden. Als we met een uitgedunde groep naar de finish rijden, zou dat goed voor mij zijn. Het is een koers die gemakkelijk gecontroleerd kan worden, maar als het een open wedstrijd wordt, vind ik dat ook niet erg. Daar is onze ploeg namelijk sterk genoeg voor.”

 

Selectie Omloop het Nieuwsblad:
Tom van Asbroeck, Jos van Emden, Moreno Hofland, Timo Roosen, Bram Tankink, Mike Teunissen, Robert Wagner en Maarten Wynants.

Selectie Kuurne-Brussel-Kuurne: 
Twan Castelijns, Dylan Groenewegen, Tom Leezer, Bram Tankink, Maarten Tjallingii, Robert Wagner, Dennis van Winden en Maarten Wynants.

Ploegleiding:

Frans Maassen en Nico Verhoeven.

Gerelateerde updates