Team LottoNL-Jumbo komt goed door tweede dag in Catalunya

Alle renners van Team LottoNL-Jumbo zijn in het peloton gefinisht tijdens de tweede etappe van de Volta Ciclista a Catalunya. In een dag die werd beheerst door de aanslagen in Brussel, eindigde Robert Gesink als 24e in de daguitslag. Nacer Bouhanni (Cofidis) boekte zijn tweede etappezege.

 

“Ik heb tijdens de race af en toe op mijn telefoon gekeken om te zien of er nog nieuwe ontwikkelingen waren in België”, gaf ploegleider Addy Engels na de etappe aan. “Het nieuws had uiteraard impact, maar het leefde vooral voor en na de rit. Tijdens de wedstrijd was het gewoon koers.”

 

Relatief eenvoudig

Die koers eindigde in een massasprint. Liefst 164 renners, waaronder de hele ploeg van Team LottoNL-Jumbo eindigden in dezelfde tijd. “Het ging in de finale wel omhoog, maar het was zeker geen klim”, vervolgde Engels. “De weg was breed en het stijgingspercentage lag laag, dus er was geen moment om het verschil te maken. Het is voor ons dus een relatief eenvoudige dag geweest. Daarin was het onze belangrijkste taak om Robert Gesink goed van voren te houden. Samen met Bert-Jan Lindeman reed hij in de laatste tien kilometer helemaal voorin het peloton, dus dat was prima. Deze twee dagen zijn goed verlopen.”

 

La Molina

En dus kon de focus volledig naar de etappe van woensdag. “De komende twee dagen wordt het klassement beslist”, gaf Engels aan. “We staan er goed voor met Gesink en dat geeft een goed gevoel in aanloop naar de etappe van morgen, waarin we finishen op La Molina. Die slotklim is niet heel spectaculair. Ik verwacht dat er morgen wel wat verschillen komen, maar de echte slag gaat pas donderdag geslagen worden.”

 

Gerelateerde updates