Team LottoNL-Jumbo laat etappezege glippen in 1e etappe Ronde van Denemarken

Team LottoNL-Jumbo laat etappezege glippen in 1e etappe Ronde van Denemarken

Moreno Hofland is derde geworden in de eerste rit van de Ronde van Denemarken. De sprinter van Team LottoNL-Jumbo won de groepsspurt van de achtervolgers. Ritwinnaar Daniële Bennati (Tinkoff) en Mads Würtz Schmidt (Virtu Pro Veloconcept) bleven de groep net voor.

 

“Het is eigenlijk gewoon een fout van ons dat die twee vooruit blijven”, zei ploegleider Jan Boven. Het peloton was in de eerste etappe in Denemarken namelijk opgebroken in waaiers en Team LottoNL-Jumbo was met zes man vertegenwoordigd in de voorste groep. “We hebben een super goede etappe gereden, maar een slechte finale en dat is het belangrijkst. We zaten iets te ver achterin de groep toen vier man wegreden. We wisten dat we heel gefocust moesten zijn en geen mannen van Tinkoff moesten laten rijden. Dat is ons toch overkomen. Daarna waren we niet sterk genoeg om het gat dicht te rijden.”

 

Verloren kans

En dus sprintte Moreno Hofland niet voor de etappezege, maar voor de derde plaats. “Dat is zuur”, gaf de sprinter aan. “Als je met zes man in de eerste waaier zit, wordt de kans dat je wint ineens een stuk groter. Dit is een verloren kans. We lieten ons een beetje piepelen in de finale en daar baal ik van. Ik was sowieso dicht bij de overwinning gekomen als het een sprint voor de etappezege was geweest al weet je natuurlijk nooit zeker of ik hem dan ook gewonnen had.”

 

Mike Teunissen zat in het begin van de etappe in de ontsnapping en pakte voldoende punten om donderdag de bergtrui te mogen dragen. De etappe van donderdag gaat over een vergelijkbaar parcours. “We moeten weer heel alert zijn en misschien onderweg ons plan nog aanpassen”, concludeerde Boven.

Gerelateerde updates