Team LottoNL-Jumbo mist de vlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne

Team LottoNL-Jumbo mist de vlucht in Kuurne-Brussel-Kuurne

Team LottoNL-Jumbo heeft geen rol kunnen spelen in Kuurne-Brussel-Kuurne. Lars Boom en Maarten Wynants vielen vroegtijdig uit en Dylan Groenewegen kon op de Kwaremont niet mee met de eerste groep. Sagan wint in Kuurne, Groenewegen is de snelste van het peloton en wordt achttiende.


“We hoopten op een sprint en hebben daarvoor sterk in de achtervolging gereden, helaas is het niet gelukt om opnieuw vooraan te komen.” Groenewegen verloor op de Kwaremont het contact met de eerste groep. “We wisten dat ik nog net wat te kort kom om daar met mannen zoals Sagan en Van Avermaet omhoog te rijden. Je weet dat ze daar gaan aanvallen en dan hoop je op een goede organisatie daarachter.”


“Ik heb meteen gezegd dat we het tempo erin moesten houden en dat hebben we gedaan. Het duurde even voordat er andere ploegen kwamen helpen. We kwamen op dertig seconden en al snel kreeg ik de hoop om te gaan sprint. Toen de groep met Sagan wegreed werd het gat weer groter. We misten gewoon een paar mannen om het echt dicht te rijden.”


De mannen die hij miste waren vooral Boom en Wynants. Boom had nog teveel last van zijn valpartij tijdens het Omloop Het Nieuwsblad. Wynants lag er vandaag bij en moest de koers, net als Boom, vroegtijdig verlaten.


Verhoeven ontevreden over het openingsweekend


“Ik heb twee mooie wedstrijden gezien, maar wij waren niet goed genoeg. Mede door de omstandigheden verliezen we een aantal renners. Maar al met al kwamen wij gewoon te kort.” Race Director Nico Verhoeven zag ook vandaag weer renners opgeven. “We hadden vandaag twee renners die zeker met de besten over de Kwaremont moesten rijden, Wynants en Boom. Ook Tankink zou een man zijn die dit aan moet kunnen, maar hij gaf al snel aan dat hij niet in orde was. Als je dan ook nog Wynants en Boom verliest wordt de spoeling wel heel dun.”


Ook de jonge Noor Amund Grøndahl Jansen viel. Hij kon later nog wel van dienst zijn in de achtervolging. De uitvallers mogen volgens Verhoeven geen excuus zijn. “Als er twintig man wegrijden had er gewoon een van onze renners bij moeten zitten. We waren niet goed genoeg, maar zaten ook niet op de juiste plek.“

Gerelateerde updates